29 apr 2015 09:58

30 apr 2015 13:35

Här firar du valborg i Skövde

Det är dags att sjunga in våren. Traditionsenligt blir det till exempel valborgsmässofirande i Boulogner, på Aspö, i Värsås och i Skultorp.

Musik, vårtal och brasa blir det på valborgsmässoafton i Boulogner. Skövde Volvo-manskör framför Hymn till Västergötland. Välkomsttalet hålls av Kaj-Eve Enroth, ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Det blir mycket musik från Musikskolan, medverkar gör ungdomskören Con Amore, brassensemblen och rockgruppen Magnetic.

Vårtalet hålls i år av Ewa Ohlsson som är programledare på P4 Skaraborg. Brassensemblen svarar för fanfaren och brasan tänds. Konferencier är Martin Lindor, chef för Skövde musikskola och Skövde stadsmuseum. Café Boulogner håller öppet. Arrangör är Skövde kommun och Next Skövde.

Det går även att fira valborg på Aspö. Där blir det kartsläppsevent med Hitta ut, ponnyridning, vårtal, körsång av Disskanten och Skövde scoutkår tänder elden. Fikaförsäljning finns och parkerar gör man vid Billingehov. Arrangör är Skövdebostäder med föreningarna på Aspö. I Värsås är det i år Conny Brännbergs (KD) tur att hålla det årliga valborgstalet.

Lions club Skultorp ordnar valborgsmässofirandet vid Sjötorpssjön i Skultorp. Det blir vårsånger med Skövde Volvo-manskör och vårtalet håller Flemming Mouritsen. Det finns ponnyridning, godisstånd, chokladhjul och fika. Traditionsenligt tänds också elden och det blir ett stort SLA-fyrverkeri.

Musik, vårtal och brasa blir det på valborgsmässoafton i Boulogner. Skövde Volvo-manskör framför Hymn till Västergötland. Välkomsttalet hålls av Kaj-Eve Enroth, ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Det blir mycket musik från Musikskolan, medverkar gör ungdomskören Con Amore, brassensemblen och rockgruppen Magnetic.

Vårtalet hålls i år av Ewa Ohlsson som är programledare på P4 Skaraborg. Brassensemblen svarar för fanfaren och brasan tänds. Konferencier är Martin Lindor, chef för Skövde musikskola och Skövde stadsmuseum. Café Boulogner håller öppet. Arrangör är Skövde kommun och Next Skövde.

Det går även att fira valborg på Aspö. Där blir det kartsläppsevent med Hitta ut, ponnyridning, vårtal, körsång av Disskanten och Skövde scoutkår tänder elden. Fikaförsäljning finns och parkerar gör man vid Billingehov. Arrangör är Skövdebostäder med föreningarna på Aspö. I Värsås är det i år Conny Brännbergs (KD) tur att hålla det årliga valborgstalet.

Lions club Skultorp ordnar valborgsmässofirandet vid Sjötorpssjön i Skultorp. Det blir vårsånger med Skövde Volvo-manskör och vårtalet håller Flemming Mouritsen. Det finns ponnyridning, godisstånd, chokladhjul och fika. Traditionsenligt tänds också elden och det blir ett stort SLA-fyrverkeri.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.