02 maj 2015 07:00

02 maj 2015 07:00

”Mina grannar har drivit processen”

Möjlighet till ombildning var den hetaste frågan i ägardirektiven till Skövdebostäder. För kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M) är frågan högaktuell även privat när hennes hyreslägenhet i centrala Skövde ombildas.

Katarina Jonsson bor sedan 2,5 år tillbaka i den hyresfastighet som SLA skrev om i torsdagens tidning. Hon bekräftar för SLA att hon tänker köpa sin nuvarande hyreslägenhet när fastigheten som ägs av Arne Lorentzon ombildas till en bostadsrättsförening.

– När jag flyttade in till stan hade jag aldrig en tanke på att äga min bostad, utan jag befann mig in en livssituation där jag behövde en bostad snabbt. En hyreslägenhet blev det naturliga valet eftersom jag fortsatt hade kvar vårt hus i Melldala.

Inte aktiv

Att Katarinas lägenhet ombildas vid samma tidpunkt som den heta debatten om Skövdebostäders ägardirektiv är en ren tillfällighet, poängterar hon:

– Några av mina grannar har drivit processen och jag har följt den vid sidan om som en vanlig privatperson.

– Däremot har det stärkt min personliga uppfattning om att människor bör ges möjlighet att få frågan om man vill äga sin egen bostad.

Katarina Jonsson säger att hon först var tveksam till om hon ville köpa loss sin lägenhet eftersom hennes avsikt är att i framtiden flytta tillbaka till huset i Melldala.

– Men precis som mina grannar ser jag att fördelarna väger över.

Katarina Jonsson bor sedan 2,5 år tillbaka i den hyresfastighet som SLA skrev om i torsdagens tidning. Hon bekräftar för SLA att hon tänker köpa sin nuvarande hyreslägenhet när fastigheten som ägs av Arne Lorentzon ombildas till en bostadsrättsförening.

– När jag flyttade in till stan hade jag aldrig en tanke på att äga min bostad, utan jag befann mig in en livssituation där jag behövde en bostad snabbt. En hyreslägenhet blev det naturliga valet eftersom jag fortsatt hade kvar vårt hus i Melldala.

Inte aktiv

Att Katarinas lägenhet ombildas vid samma tidpunkt som den heta debatten om Skövdebostäders ägardirektiv är en ren tillfällighet, poängterar hon:

– Några av mina grannar har drivit processen och jag har följt den vid sidan om som en vanlig privatperson.

– Däremot har det stärkt min personliga uppfattning om att människor bör ges möjlighet att få frågan om man vill äga sin egen bostad.

Katarina Jonsson säger att hon först var tveksam till om hon ville köpa loss sin lägenhet eftersom hennes avsikt är att i framtiden flytta tillbaka till huset i Melldala.

– Men precis som mina grannar ser jag att fördelarna väger över.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.