04 maj 2015 16:45

04 maj 2015 16:45

Kvinnor stal märkeskläder - åtalas

Varor till ett sammanlagt värde av nästan 26 000 kronor stals av två kvinnor vid ett besök i butiken Hennings i Skövde. Nu åtalas kvinnorna misstänkta för stöld.

De två kvinnorna, hemmahörande i Falköping, åtalades i dagarna misstänkta för stölder. I åtalet framkommer att kvinnorna i augusti förra året stal två jackor och en väska, sammanlagt värderat till 25 995 kronor.

Kvinnorna har i förhör förnekat stölden. Men åklagaren har som bevisning för brottet bilder från en övervakningsfilm som visar hur kvinnorna tillsammans och i samförstånd tar varorna. En av de stulna jackorna ska också ha beslagtagits senare hos en av kvinnorna.

Ytterligare en klädbutik, Spirit of St Louis, på Storgatan i Skövde har drabbats av stöld – en av kvinnorna ska där ha tagit en klänning, värd 2495 kronor. Stölden skedde sommaren 2013. Även denna ska ha påträffats hemma hos en av kvinnorna.

De två kvinnorna, hemmahörande i Falköping, åtalades i dagarna misstänkta för stölder. I åtalet framkommer att kvinnorna i augusti förra året stal två jackor och en väska, sammanlagt värderat till 25 995 kronor.

Kvinnorna har i förhör förnekat stölden. Men åklagaren har som bevisning för brottet bilder från en övervakningsfilm som visar hur kvinnorna tillsammans och i samförstånd tar varorna. En av de stulna jackorna ska också ha beslagtagits senare hos en av kvinnorna.

Ytterligare en klädbutik, Spirit of St Louis, på Storgatan i Skövde har drabbats av stöld – en av kvinnorna ska där ha tagit en klänning, värd 2495 kronor. Stölden skedde sommaren 2013. Även denna ska ha påträffats hemma hos en av kvinnorna.