05 maj 2015 14:10

05 maj 2015 14:10

Bostadsrättsföreningar träffar Bergman (M)

SKÖVDE

De bostadsrättsföreningar som protesterar mot den nya VA-taxan kommer inom kort att träffa servicenämndens ordförande Torbjörn Bergman (M) för att diskutera de höjda avgifterna.

Det är bostadsrättsföreningen Dalslänten på Dalvägen i Skövde som tagit initiativet till att bjuda in servicenämndens ordförande till en träff med föreningar inom HSB för att diskutera den nya VA-taxan som trädde i kraft vid årsskiftet.

Som SLA tidigare har berättat har flera föreningar och samfälligheter protesterat mot höjningen av VA-taxans fasta avgifter. Den drabbar och slår särskilt hårt mot de föreningar som tidigare följt kommunens rekommendationer och skaffat fler vattenmätare för att få ned sina kostnader. De med många mätare på sin anläggning får nu i stället kraftigt höjda avgifter, i många fall med flera hundra procent.

Torbjörn Bergman (M) var tidigare ordförande i miljönämnden östra Skaraborg men är under denna mandatperiod ny ordförande i servicenämnden (tidigare tekniska nämnden).

– Torbjörn har varit väldigt tillmötesgående och är villig att komma hit och lyssna och ta del av våra åsikter. Jag hoppas på en bra diskussion, säger Dalsläntens ordförande Roger Edvinsson.

Det är bostadsrättsföreningen Dalslänten på Dalvägen i Skövde som tagit initiativet till att bjuda in servicenämndens ordförande till en träff med föreningar inom HSB för att diskutera den nya VA-taxan som trädde i kraft vid årsskiftet.

Som SLA tidigare har berättat har flera föreningar och samfälligheter protesterat mot höjningen av VA-taxans fasta avgifter. Den drabbar och slår särskilt hårt mot de föreningar som tidigare följt kommunens rekommendationer och skaffat fler vattenmätare för att få ned sina kostnader. De med många mätare på sin anläggning får nu i stället kraftigt höjda avgifter, i många fall med flera hundra procent.

Torbjörn Bergman (M) var tidigare ordförande i miljönämnden östra Skaraborg men är under denna mandatperiod ny ordförande i servicenämnden (tidigare tekniska nämnden).

– Torbjörn har varit väldigt tillmötesgående och är villig att komma hit och lyssna och ta del av våra åsikter. Jag hoppas på en bra diskussion, säger Dalsläntens ordförande Roger Edvinsson.