06 maj 2015 16:21

06 maj 2015 16:21

Skövde kan bli bästa skolmatskommun

Skövde kommun kan bli årets skolmatskommun 2015. Tio kommuner är nominerade och vinnaren presenteras på en gala i Malmö i september.

Eskilstuna, Göteborg, Haninge, Kävlinge, Södertälje, Uppsala, Vellinge, Västerås och Ängelholm.

Där är Skövdes konkurrenter om förstapriset i White Guide Junior och årets skolmatskommun.

Enligt White Guide Juniors hemsida går priset till den kommun ”som förstår vikten av goda och näringsriktiga offentliga måltider och som tydligt visar att de är beredda att satsa på kökspersonal, upphandlare, måltidschefer och goda initiativ som sätter matgästen i centrum.”

Men det är inte bara kommunen som är nominerad utan även två anställda: Petra Björk, Eriksdalskolan – årets gastronomiska rektor, och Helena Gustavsson – årets måltidschef, något som SLA kunde avslöja redan på tisdagen.

WGJ ska bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin.

Eskilstuna, Göteborg, Haninge, Kävlinge, Södertälje, Uppsala, Vellinge, Västerås och Ängelholm.

Där är Skövdes konkurrenter om förstapriset i White Guide Junior och årets skolmatskommun.

Enligt White Guide Juniors hemsida går priset till den kommun ”som förstår vikten av goda och näringsriktiga offentliga måltider och som tydligt visar att de är beredda att satsa på kökspersonal, upphandlare, måltidschefer och goda initiativ som sätter matgästen i centrum.”

Men det är inte bara kommunen som är nominerad utan även två anställda: Petra Björk, Eriksdalskolan – årets gastronomiska rektor, och Helena Gustavsson – årets måltidschef, något som SLA kunde avslöja redan på tisdagen.

WGJ ska bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin.