07 maj 2015 06:00

07 maj 2015 06:00

Försiktiga kommentarer till kritiserat sponsoravtal

Kommentarerna till det kritiserade sponsringsavtalet mellan Cementa och Billingens ekonomiska förening var försiktiga under onsdagen. Frågan har inte varit uppe till diskussion i de idrottsföreningar SLA varit i kontakt med.

SLA skrev i onsdagens tidning om Skövde naturskyddsförenings kraftiga kritik mot det sponsoravtal som Billingens ekonomiska förening tecknat med Cementa. Bolaget går in med 100 000 kronor i samarbetsavtalet vilket fick vice ordföranden Manne Ryttman att rasa.

Bland övriga tio medlemsföreningar som ingår i den ekonomiska föreningen är hållningen mer försiktigt.

Fick stenkross

Jörgen Bergström, ordförande i Skövde CK, anser inte att har Cementa försöker tysta kritik från föreningarna. Klubben har haft ett eget samarbete med bolaget där stenkross från fabriken lagts ut på en ny sträckning av ett mountainbikespår.

Den kilometerlånga sträckan döps till Cementastigen och kommer att användas vid helgens Billingeracet.

– Det var vi som bad om hjälp av Cementa med fyllnadsmassor och mot det får de synas i samband med tävlingen. Vi har inte känt att det att har varit för att tysta oss, säger Bergström.

Hos IFK Skövde skidor är Mattias Fröidstedt-Rygert ordförande.

– Den har inte varit uppe till diskussion hos oss. Jag förstår Naturskyddsföreningen, men jag har fullt förtroende för Lotta (Stigsdotter) och styrelsen. I nuläget ser jag ingen anledning till att förändra avtalet, säger Fröidstedt-Rygert.

IF Hagen Orientering är Inger Westerberg ordförande.

– Vi har inte sett det som något problem utan som vilket sponsoravtal som helst och kopplar det inte till något annat. Som förening tar vi inte ställning till Cementas ansökan, det är en samhällsfråga, kommenterar hon.

Inte politiskt

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Kaj-Eve Enroth (FP), anser inte att sponsoravtalet berör nämnden:

– Som folkpartist är jag emot utökade brytningar för Cementa och jag tycker att Billingens ekonomiska förening gör ett bra arbete. Däremot har jag ingen åsikt om avtalet, det är upp till föreningarna och inget för oss, säger Enroth.

Under onsdagskvällen höll styrelsen i Billingens ekonomiska förening ett möte där kritiken från Skövde naturskyddsförening diskuterades.

SLA skrev i onsdagens tidning om Skövde naturskyddsförenings kraftiga kritik mot det sponsoravtal som Billingens ekonomiska förening tecknat med Cementa. Bolaget går in med 100 000 kronor i samarbetsavtalet vilket fick vice ordföranden Manne Ryttman att rasa.

Bland övriga tio medlemsföreningar som ingår i den ekonomiska föreningen är hållningen mer försiktigt.

Fick stenkross

Jörgen Bergström, ordförande i Skövde CK, anser inte att har Cementa försöker tysta kritik från föreningarna. Klubben har haft ett eget samarbete med bolaget där stenkross från fabriken lagts ut på en ny sträckning av ett mountainbikespår.

Den kilometerlånga sträckan döps till Cementastigen och kommer att användas vid helgens Billingeracet.

– Det var vi som bad om hjälp av Cementa med fyllnadsmassor och mot det får de synas i samband med tävlingen. Vi har inte känt att det att har varit för att tysta oss, säger Bergström.

Hos IFK Skövde skidor är Mattias Fröidstedt-Rygert ordförande.

– Den har inte varit uppe till diskussion hos oss. Jag förstår Naturskyddsföreningen, men jag har fullt förtroende för Lotta (Stigsdotter) och styrelsen. I nuläget ser jag ingen anledning till att förändra avtalet, säger Fröidstedt-Rygert.

IF Hagen Orientering är Inger Westerberg ordförande.

– Vi har inte sett det som något problem utan som vilket sponsoravtal som helst och kopplar det inte till något annat. Som förening tar vi inte ställning till Cementas ansökan, det är en samhällsfråga, kommenterar hon.

Inte politiskt

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Kaj-Eve Enroth (FP), anser inte att sponsoravtalet berör nämnden:

– Som folkpartist är jag emot utökade brytningar för Cementa och jag tycker att Billingens ekonomiska förening gör ett bra arbete. Däremot har jag ingen åsikt om avtalet, det är upp till föreningarna och inget för oss, säger Enroth.

Under onsdagskvällen höll styrelsen i Billingens ekonomiska förening ett möte där kritiken från Skövde naturskyddsförening diskuterades.