08 maj 2015 15:41

08 maj 2015 17:24

TV: Laddad inför premiären

STCC: Prins Carl Philip stöttar unga talanger

Över 8 000 förköpsbiljetter är sålda till helgens STCC-premiär där banan bjuder både på hög fart och tuffa förhållanden.

– Den som gjort sin hemläxa kommer att bemästra banan bäst, säger prins Carl Philip.

Motorprinsen är en av helgens stora dragplåster när tävlingarna på Skövde flygplats startar under lördagsförmiddagen.

Tidigt på fredagen inleddes första träningsvarven på den helt nya STCC-banan. Strax efteråt mötte Volvo Polestar-föraren pressen tillsammans med några av landets unga racingtalanger för att presentera kartingtävlingen i Lidköping som bär prinsens namn.

– Det är ett sätt för mig att ge tillbaka något till motorsporten och ge ungdomar chansen att fortsätta utvecklas. Jag började själv köra go-kart i ganska sen ålder och vet att det krävs mycket träning och tävling i unga år för att lyckas.

Prinsen debuterade i STCC 2013 och har en sjätteplats från Ring Knutstorp förra året som hittills bästa placering. På frågan om känslan inför helgens tävlingar var Carl Philip försiktig, trots snabba tider under försäsongens tester:

– Det är mycket tankar som far genom huvudet. Vi har en helt ny bana med lite ”guppiga” kurvor, nya däck (Michelin) och även en del nya förare i mästerskapet. Så det gäller att anpassa sig till förhållandena där ute, säger han.

STCC:s vd Jonas Lundin tror att banan kommer att bjuda publiken på en del dramatik.

– Dels är den väldigt snabb. Förarna kommer upp i närmare 250 kilometer på flygrakan som följs av en kraftig inbromsning vid hårnålskurvan. Där kommer det att hända en del, tror Lundin som är nöjd med mottagandet så här långt.

– Att lägga en premiär vid en helt ny plats och bana kan innebära en hel del problem, men allt funkar mycket bra så här långt.

Enligt Lundin är 8 000 förköpsbiljetter sålda.

– Om vädret blir okej hoppas jag på 15 000 i helgen.

Motorprinsen är en av helgens stora dragplåster när tävlingarna på Skövde flygplats startar under lördagsförmiddagen.

Tidigt på fredagen inleddes första träningsvarven på den helt nya STCC-banan. Strax efteråt mötte Volvo Polestar-föraren pressen tillsammans med några av landets unga racingtalanger för att presentera kartingtävlingen i Lidköping som bär prinsens namn.

– Det är ett sätt för mig att ge tillbaka något till motorsporten och ge ungdomar chansen att fortsätta utvecklas. Jag började själv köra go-kart i ganska sen ålder och vet att det krävs mycket träning och tävling i unga år för att lyckas.

Prinsen debuterade i STCC 2013 och har en sjätteplats från Ring Knutstorp förra året som hittills bästa placering. På frågan om känslan inför helgens tävlingar var Carl Philip försiktig, trots snabba tider under försäsongens tester:

– Det är mycket tankar som far genom huvudet. Vi har en helt ny bana med lite ”guppiga” kurvor, nya däck (Michelin) och även en del nya förare i mästerskapet. Så det gäller att anpassa sig till förhållandena där ute, säger han.

STCC:s vd Jonas Lundin tror att banan kommer att bjuda publiken på en del dramatik.

– Dels är den väldigt snabb. Förarna kommer upp i närmare 250 kilometer på flygrakan som följs av en kraftig inbromsning vid hårnålskurvan. Där kommer det att hända en del, tror Lundin som är nöjd med mottagandet så här långt.

– Att lägga en premiär vid en helt ny plats och bana kan innebära en hel del problem, men allt funkar mycket bra så här långt.

Enligt Lundin är 8 000 förköpsbiljetter sålda.

– Om vädret blir okej hoppas jag på 15 000 i helgen.