09 maj 2015 07:00

09 maj 2015 09:20

Dagny Mikko ställer ut i Binneberg

Hon jobbar i många olika tekniker, Dagny Mikko från Skövde. Nu ställer hon ut i Binnebergs tingshus. Det blir både nya och äldre verk.

En utställning med Dagny Mikko öppnar under lördagen i Binnebergs tingshus. Senast hon ställde ut där var år 2000. I den här utställningen blir det såväl nya som äldre verk. Dagny Mikko skapar både hemma och på Skaraborgs konstgrafiska verkstad. Hon gör akvareller, akryl, tempera, grafik och träreliefer.

– Jag har börjat mer och mer med tempera och trärelief, även collage. Förut målade jag bara akvarell. Jag har även börjat med stenhuggeri, det är också väldigt roligt.

Bilderna hon gör kommer inifrån.

– Jag jobbar intuitivt med sådant som kommer upp.

Hon inspireras bland annat av situationer, människor och naturen.

– Förut jobbade jag mycket med relationer, nu är det mer träd. Träd är en stark symbol för mig. Ett träd uttrycker mycket, jag har alltid gillat träd. De ser så olika ut, precis som människor. Varje träd är unikt.

Träd finns med i många bilder. I andra märks, till exempel, vargar.

– Jag har haft en period då jag målade ganska mycket vargar. Men det är inte så att jag målar av, de ska uttrycka något också. De blir som människor i sina uttryck, de visar någon känsla.

Utställningen visas till den 24 maj. För barn finns det konstpyssel, det går bland annat att skapa träd och vargar.

En utställning med Dagny Mikko öppnar under lördagen i Binnebergs tingshus. Senast hon ställde ut där var år 2000. I den här utställningen blir det såväl nya som äldre verk. Dagny Mikko skapar både hemma och på Skaraborgs konstgrafiska verkstad. Hon gör akvareller, akryl, tempera, grafik och träreliefer.

– Jag har börjat mer och mer med tempera och trärelief, även collage. Förut målade jag bara akvarell. Jag har även börjat med stenhuggeri, det är också väldigt roligt.

Bilderna hon gör kommer inifrån.

– Jag jobbar intuitivt med sådant som kommer upp.

Hon inspireras bland annat av situationer, människor och naturen.

– Förut jobbade jag mycket med relationer, nu är det mer träd. Träd är en stark symbol för mig. Ett träd uttrycker mycket, jag har alltid gillat träd. De ser så olika ut, precis som människor. Varje träd är unikt.

Träd finns med i många bilder. I andra märks, till exempel, vargar.

– Jag har haft en period då jag målade ganska mycket vargar. Men det är inte så att jag målar av, de ska uttrycka något också. De blir som människor i sina uttryck, de visar någon känsla.

Utställningen visas till den 24 maj. För barn finns det konstpyssel, det går bland annat att skapa träd och vargar.