11 maj 2015 06:00

11 maj 2015 06:00

Snart dags för badsäsong

Badsäsongen närmar sig och vid succésatsningen Boulognersjön pågår arbetet för fullt.

Skövdes nya badsjö som invigdes förra sommaren har fått mycket uppmärksamhet. Senast handlade det om att den hade tömts på vatten eftersom arbeten gjordes för den nya fontänen. Den tas i bruk om ett par veckor, men först sker en justering så att de fem strålarna sprutar bra åt alla håll. Vattnet i badsjön börjar fyllas på nu, det tar tre veckor att fylla den.

Redan i veckan ska reparationen av bron mellan fågeldammen och sjön vara klar. Rampen ner i sjön är fixad till midsommar och trädäcket vid utloppet kommer att bli färdigt något senare. Och de 49 körsbärsbuskarna är nu på plats i slänten och har redan börjat att blomma.

Skövdes nya badsjö som invigdes förra sommaren har fått mycket uppmärksamhet. Senast handlade det om att den hade tömts på vatten eftersom arbeten gjordes för den nya fontänen. Den tas i bruk om ett par veckor, men först sker en justering så att de fem strålarna sprutar bra åt alla håll. Vattnet i badsjön börjar fyllas på nu, det tar tre veckor att fylla den.

Redan i veckan ska reparationen av bron mellan fågeldammen och sjön vara klar. Rampen ner i sjön är fixad till midsommar och trädäcket vid utloppet kommer att bli färdigt något senare. Och de 49 körsbärsbuskarna är nu på plats i slänten och har redan börjat att blomma.