11 maj 2015 17:22

11 maj 2015 17:24

Vill ha ett nytt och fräscht SDU

Hallå där ... Tobias Andersson från Skövde som kandiderar till vice förbundsordförande för SDU.

Ni vill ha ett nytt och fräscht SDU, hur skapar man det?

– Framför allt vill vi utveckla organisationen och förbättra samarbetet med moderpartiet så att vi kan sluta med konflikten som funnits och på allvar bli en enad rörelse som strävar mot samma mål.

Men det görs väl inte i en handvändning?

– Det gör det absolut inte och det tror jag inte vi har påstått heller. Vi kommer ju att jobba fram olika förslag, bland annat ett nytt idéprogram, hur vi vill se organisationen och så vidare. De kommer att presenteras innan kongressen som hålls i september så att alla som har rösträtt där kan ha tagit del av förslagen tidigare.

Hur kommer det sig att du är sugen på den här posten?

– Det är väl inte posten i sig som lockar utan snarare vilka visioner man har för förbundet. Det är inte direkt så att jag känner att jag måste bli vice förbundsordförande, det handlar om att jag och Viktor (Carlson) och Pontus (Andersson) som kandiderar till presidiet har lite andra åsikter och syn på hur man kan driva förbundet. Vi har fått uppmuntran från andra att kandidera till de här posterna och snackat ihop oss.

Ni vill ha ett nytt och fräscht SDU, hur skapar man det?

– Framför allt vill vi utveckla organisationen och förbättra samarbetet med moderpartiet så att vi kan sluta med konflikten som funnits och på allvar bli en enad rörelse som strävar mot samma mål.

Men det görs väl inte i en handvändning?

– Det gör det absolut inte och det tror jag inte vi har påstått heller. Vi kommer ju att jobba fram olika förslag, bland annat ett nytt idéprogram, hur vi vill se organisationen och så vidare. De kommer att presenteras innan kongressen som hålls i september så att alla som har rösträtt där kan ha tagit del av förslagen tidigare.

Hur kommer det sig att du är sugen på den här posten?

– Det är väl inte posten i sig som lockar utan snarare vilka visioner man har för förbundet. Det är inte direkt så att jag känner att jag måste bli vice förbundsordförande, det handlar om att jag och Viktor (Carlson) och Pontus (Andersson) som kandiderar till presidiet har lite andra åsikter och syn på hur man kan driva förbundet. Vi har fått uppmuntran från andra att kandidera till de här posterna och snackat ihop oss.