12 maj 2015 15:50

12 maj 2015 16:09

SIK sprider glädje på Skas

"Bra att få andra perspektiv"

Säsongen är sedan länge över för Skövde IK. Men på tisdagen var det dags för den andra perioden av ett annat uppdrag: besök på barnavdelningen på sjukhuset i Skövde.

Spelarna i SIK tänker mest på icing, slagskott och att inte ta onödiga utvisningar när de har matchtröjorna på sig. Men det här året är det annorlunda. Fyra aktiviteter med barnavdelningen är inplanerade.

– Det är jättekul, bra att få andra perspektiv på saker och ting, säger Adam Rundqvist som tillsammans med Robin Klasson, Mikael Persson-Riis, tränaren Anders Spaak och ordföranden Göran Stridh representerade klubben.

Bland annat ritade de teckningar och spelade kortspelet Skip-Bo med en flicka i tioårsåldern. I vintras gjordes det första besöket och framåt hösten är det tänkt att de barn som vill och orkar ska bjudas ner till en träning och träffa alla spelarna och spana in utrustningen. Senare på hösten kröns projektet med vip-inbjudningar till en match på Billingehov.

Inspirerad av Dif

Idén med att ge de sjuka barnen ett avbrott i den annars så långrandiga tillvaron på sjukhuset kommer från ordförande Stridh, som i sin tur hämtat inspiration från storstäderna. Till exempel Djurgårdens samarbete med Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

– Jag tänkte att det går att göra samma sak här, att lyfta blicken över sargkanten. Vi tar allting för givet, alla har inte den möjligheten, säger han

Projektet verkar också vara uppskattat bland barnen, enligt lekterapeuten Stefan Boberg.

– Efter förra besöket var det flera barn som tyckte det var kul. Jag tycker det är roligt att en lokal förening engagerar sig.

Han berättar om en tjej som stolt visade upp en bild på sig själv och spelarna på skolgården.

– Det fick henne att växa och gav henne en riktig kick.

Spelarna i SIK tänker mest på icing, slagskott och att inte ta onödiga utvisningar när de har matchtröjorna på sig. Men det här året är det annorlunda. Fyra aktiviteter med barnavdelningen är inplanerade.

– Det är jättekul, bra att få andra perspektiv på saker och ting, säger Adam Rundqvist som tillsammans med Robin Klasson, Mikael Persson-Riis, tränaren Anders Spaak och ordföranden Göran Stridh representerade klubben.

Bland annat ritade de teckningar och spelade kortspelet Skip-Bo med en flicka i tioårsåldern. I vintras gjordes det första besöket och framåt hösten är det tänkt att de barn som vill och orkar ska bjudas ner till en träning och träffa alla spelarna och spana in utrustningen. Senare på hösten kröns projektet med vip-inbjudningar till en match på Billingehov.

Inspirerad av Dif

Idén med att ge de sjuka barnen ett avbrott i den annars så långrandiga tillvaron på sjukhuset kommer från ordförande Stridh, som i sin tur hämtat inspiration från storstäderna. Till exempel Djurgårdens samarbete med Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

– Jag tänkte att det går att göra samma sak här, att lyfta blicken över sargkanten. Vi tar allting för givet, alla har inte den möjligheten, säger han

Projektet verkar också vara uppskattat bland barnen, enligt lekterapeuten Stefan Boberg.

– Efter förra besöket var det flera barn som tyckte det var kul. Jag tycker det är roligt att en lokal förening engagerar sig.

Han berättar om en tjej som stolt visade upp en bild på sig själv och spelarna på skolgården.

– Det fick henne att växa och gav henne en riktig kick.