13 maj 2015 05:00

13 maj 2015 05:00

Avdelningschef slutar i kommunen

SKÖVDE: Kommunen söker ny chef

Kajsa Mellner Daxberg, avdelningschef för grundskolan, lämnar kommunen den sista juni efter bara drygt två år.

– Det handlar enbart om att jag vill göra något annat, säger hon till SLA.

När Kajsa Mellner Daxberg började att arbeta i Skövde kommun för drygt två år sedan var hon biträdande skolchef. Hon hade lämnat Uppsala kommun och arbetet där.

– Jag sökte mig till Skövde för att komma närmare kärnverksamheten. I Uppsala hade vi byggt upp den organisation som Skövde nu bygger upp. Det var givets större i Uppsala, men mycket liknade Skövdes nya organisation även om sektorerna i stället kallades divisioner.

I den nya Skövdeorganisationen utsågs Mellner Daxberg till avdelningschef för grundskolan i sektor barn och utbildning. Men hon kände snart, när Skövde valde en liknande modell, att hon var färdig med att organisera och bygga.

”Har trivts bra”

– Det är givetvis roligt det också, men eftersom jag gjort det en gång tidigare tyckte jag att det var läge för någon annan att ta över. Att det skulle bli den här organisationen var ingenting jag kände till när jag sökte mig hit.

Så om någon skulle få för sig att det finns en konflikt eller liknande i botten till Mellner Daxbergs beslut att lämna Skövde, tror de fel.

– Det är inte alls något sådant. Jag har trivts väldigt bra i Skövde och har jobbat i ett fint gäng.

Inget beslut fattat

Ytterligare ett skäl till att hon lämnar Skövde är att hon fortfarande har sin bas i Uppsala, nu söker hon jobb närmare hemmet.

– Men jag har inte fattat något beslut om min framtid ännu.

Enligt Gustaf Olsson, sektorschef barn och utbildning, söker kommunen nu via ett rekryteringsbolag en ny avdelningschef. Olsson hoppas att den nya chefen är på plats i september.

När Kajsa Mellner Daxberg började att arbeta i Skövde kommun för drygt två år sedan var hon biträdande skolchef. Hon hade lämnat Uppsala kommun och arbetet där.

– Jag sökte mig till Skövde för att komma närmare kärnverksamheten. I Uppsala hade vi byggt upp den organisation som Skövde nu bygger upp. Det var givets större i Uppsala, men mycket liknade Skövdes nya organisation även om sektorerna i stället kallades divisioner.

I den nya Skövdeorganisationen utsågs Mellner Daxberg till avdelningschef för grundskolan i sektor barn och utbildning. Men hon kände snart, när Skövde valde en liknande modell, att hon var färdig med att organisera och bygga.

”Har trivts bra”

– Det är givetvis roligt det också, men eftersom jag gjort det en gång tidigare tyckte jag att det var läge för någon annan att ta över. Att det skulle bli den här organisationen var ingenting jag kände till när jag sökte mig hit.

Så om någon skulle få för sig att det finns en konflikt eller liknande i botten till Mellner Daxbergs beslut att lämna Skövde, tror de fel.

– Det är inte alls något sådant. Jag har trivts väldigt bra i Skövde och har jobbat i ett fint gäng.

Inget beslut fattat

Ytterligare ett skäl till att hon lämnar Skövde är att hon fortfarande har sin bas i Uppsala, nu söker hon jobb närmare hemmet.

– Men jag har inte fattat något beslut om min framtid ännu.

Enligt Gustaf Olsson, sektorschef barn och utbildning, söker kommunen nu via ett rekryteringsbolag en ny avdelningschef. Olsson hoppas att den nya chefen är på plats i september.