13 maj 2015 17:59

13 maj 2015 17:59

Påträffades med intorkad avföring

SKÖVDE

En boende vid ett kommunalt äldreboende i Skövde påträffades med intorkad avföring på kroppen och i underkläder i samband med läggning i början av april. Nu har kommunen anmält händelsen enligt Lex Sarah som ett allvarligt missförhållande där man brustit i omsorgen av den boendes personliga hygien.

Enligt anmälan led den boende av svåra smärtor till följd av försummelsen. Händelsen har utretts på det aktuella äldreboendet.

En boende vid ett kommunalt äldreboende i Skövde påträffades med intorkad avföring på kroppen och i underkläder i samband med läggning i början av april. Nu har kommunen anmält händelsen enligt Lex Sarah som ett allvarligt missförhållande där man brustit i omsorgen av den boendes personliga hygien.

Enligt anmälan led den boende av svåra smärtor till följd av försummelsen. Händelsen har utretts på det aktuella äldreboendet.