14 maj 2015 20:55

14 maj 2015 20:55

Firade med långtårta

Tal, långtårta, alkoholfria drinkar och underhållning. Det var något av det som stod på programmet när Folknykterhetens dag firades i Skövde.

Folknykterhetens dag firades i Godtemplargården i Skövde på torsdagseftermiddagen. Ett 70-tal personer var med och de bjöds på ett blandat program. Lasse Reuterberg från Sveriges blåbandsförbund höll tal. Det blev Nymans pärlor med Ronny Nyman och Bengt Levin. Vincent Wilhelmsson från UNF Skaraborg höll också tal. UNF hade även gjort tre sorters alkoholfria drinkar. Inte minst som tips nu inför den stundande studenten.

– Det är viktigt, tycker Elisabeth Björefeldt.

I den ena var det apelsinjuice, lime och kolsyrat vatten. I den andra hallon, hallonsaft, flädersaft, citron och sockerdricka. I den tredje lime, myntablad och Sprite. Recepten hade de hittat hos UNF Sverige.

Traditionsenligt blev det också långtårta, det vill säga rulltårtor som lagts i en lång rad.

– Vi passar på att samlas och föra ut vårt budskap. Stora grejen i år är att vi vill släcka ner alkoholreklamen i kommersiella tv-kanaler. De sänder reklamavsnitten från England för att kringgå den svenska lagstiftningen och det tycker vi är fult, säger Lars Westh, vice ordförande i IOGT-NTO 17 Thor.

Egentligen, berättar han, var det tänkt att firandet skulle vara utomhus. Solen sken visserligen, men det var kyligt. Det enda som var utomhus var korvgrillningen. Arrangör var IOGT-NTO, UNF och Blåbandsföreningen.

Folknykterhetens dag firades i Godtemplargården i Skövde på torsdagseftermiddagen. Ett 70-tal personer var med och de bjöds på ett blandat program. Lasse Reuterberg från Sveriges blåbandsförbund höll tal. Det blev Nymans pärlor med Ronny Nyman och Bengt Levin. Vincent Wilhelmsson från UNF Skaraborg höll också tal. UNF hade även gjort tre sorters alkoholfria drinkar. Inte minst som tips nu inför den stundande studenten.

– Det är viktigt, tycker Elisabeth Björefeldt.

I den ena var det apelsinjuice, lime och kolsyrat vatten. I den andra hallon, hallonsaft, flädersaft, citron och sockerdricka. I den tredje lime, myntablad och Sprite. Recepten hade de hittat hos UNF Sverige.

Traditionsenligt blev det också långtårta, det vill säga rulltårtor som lagts i en lång rad.

– Vi passar på att samlas och föra ut vårt budskap. Stora grejen i år är att vi vill släcka ner alkoholreklamen i kommersiella tv-kanaler. De sänder reklamavsnitten från England för att kringgå den svenska lagstiftningen och det tycker vi är fult, säger Lars Westh, vice ordförande i IOGT-NTO 17 Thor.

Egentligen, berättar han, var det tänkt att firandet skulle vara utomhus. Solen sken visserligen, men det var kyligt. Det enda som var utomhus var korvgrillningen. Arrangör var IOGT-NTO, UNF och Blåbandsföreningen.