15 maj 2015 06:00

15 maj 2015 06:00

Kreativa entreprenörer delade på 40 000

SKÖVDE: Arne Lorentzons Entreprenörskap i skolan

En ridverksamhet inom fritidsverksamheten för grundsärskolan och Fröken Kinnerbäck UF fick Arne Lorentzons stipendium för Entreprenörskap i skolan 2015.

Arne Lorentzons stipendium för Entreprenörskap i skolan delades ut under onsdagen i stadshuset i Skövde. Totalt hade 18 ansökningar kommit in, 12 från arbetslag i grundskolan och 6 från elever i gymnasiet. Syftet med stipendiet är att uppmuntra och belöna kreativitet och nytänkande. Stipendiet är på 40 000 kronor och kan ges till en eller flera sökanden. I år gick det till två. Anita Jakobsson och Merja Repo på Lundenskolan Linden fick 30 000 kronor.

– Helt fantastiskt, det är omtumlande. Att få det för allt vi jobbat för, säger Anita Jakobsson.

I motiveringen står det bland annat följande: Anita och Merja har vågat satsa på sin idé: att starta ridverksamhet för barn och elever inom fritidsverksamheten i grundsärskolan. Genom ridningen har de hittat nya positiva sätt för lärandet i en annan miljö än den traditionella skolmiljön. De har med sitt arbetssätt skapat förutsättningar till närhet med och ansvarskänsla för ett djur.

Stina Kinnerbäck fick 10 000 kronor för sitt arbete med det egna UF-företaget Fröken Kinnerbäck UF.

– Jag hade en längtan att ha ett eget UF-företag och få fotografera. Jag var först med i ett annat företag, men min kompis peppade mig att starta ett eget. Jag är väldigt glad för att hon gjorde det och för att jag vågade. Det har varit ett tufft år, men så roligt och att få det här stipendiet var toppen.

I motiveringen står det bland annat att Stina utvecklats som fotograf under året samtidigt som hon i sann entreprenörsanda fått göra många olika saker i företaget, allt från att måla monterväggar till att marknadsföra sig på ett effektivt sätt. Stina Kinnerbäck tänker fortsätta sitt företagande, men först ska hon ta studenten och upptäcka livet.

Arne Lorentzons stipendium för Entreprenörskap i skolan delades ut under onsdagen i stadshuset i Skövde. Totalt hade 18 ansökningar kommit in, 12 från arbetslag i grundskolan och 6 från elever i gymnasiet. Syftet med stipendiet är att uppmuntra och belöna kreativitet och nytänkande. Stipendiet är på 40 000 kronor och kan ges till en eller flera sökanden. I år gick det till två. Anita Jakobsson och Merja Repo på Lundenskolan Linden fick 30 000 kronor.

– Helt fantastiskt, det är omtumlande. Att få det för allt vi jobbat för, säger Anita Jakobsson.

I motiveringen står det bland annat följande: Anita och Merja har vågat satsa på sin idé: att starta ridverksamhet för barn och elever inom fritidsverksamheten i grundsärskolan. Genom ridningen har de hittat nya positiva sätt för lärandet i en annan miljö än den traditionella skolmiljön. De har med sitt arbetssätt skapat förutsättningar till närhet med och ansvarskänsla för ett djur.

Stina Kinnerbäck fick 10 000 kronor för sitt arbete med det egna UF-företaget Fröken Kinnerbäck UF.

– Jag hade en längtan att ha ett eget UF-företag och få fotografera. Jag var först med i ett annat företag, men min kompis peppade mig att starta ett eget. Jag är väldigt glad för att hon gjorde det och för att jag vågade. Det har varit ett tufft år, men så roligt och att få det här stipendiet var toppen.

I motiveringen står det bland annat att Stina utvecklats som fotograf under året samtidigt som hon i sann entreprenörsanda fått göra många olika saker i företaget, allt från att måla monterväggar till att marknadsföra sig på ett effektivt sätt. Stina Kinnerbäck tänker fortsätta sitt företagande, men först ska hon ta studenten och upptäcka livet.