15 maj 2015 11:09

18 maj 2015 14:35

Paula Bäckman (C): "Inte min Skövdefilm"

SKÖVDE: Politiker tycker att mångfalden saknas

Skövdepolitikern Paula Bäckman (C) saknar människor med invandrarbakgrund och funktionshinder i den nya pr-filmen om Skövde.

På sin blogg är hon kritisk till att filmen inte visar en större mångfald av människor.

– Det är tråkigare att tycka negativt än positivt om saker, men det är inte min Skövdefilm. Jag saknar mångfaldsperspektivet, vi har till exempel väldigt många nyanlända personer i Skövde, men det lyfts inte fram i bilderna, säger Bäckman.

Den sex minuter långa filmen om Skövde är framtagen av kommunens bolag Next Skövde AB som anlitat filmaren Janolof Fritze. Han har under ett år filmat miljöer och människor i Skövde och Skaraborg. Fantastiska miljöbilder tycker Paula Bäckman, men när det gäller urvalet av människor är hon kritisk.

Få människor med invandrarbakgrund lyfts fram i miljöbilder eller säger något om Skövde. Människor med något funktionshinder saknas.

– Vad jag tycker är egentligen inte det viktiga, men mångfalden är avgörande för att fler ska känna att det här är mitt Skövde. Alla ska kunna känna igen sig och vilja dela filmen med sina vänner, säger hon.

Paula Bäckman luftade sina tankar på kommunstyrelsen i förra veckan och fick visst medhåll medan andra i den politiska ledningen inte såg filmen på det sättet.

– Först tänkte jag inte skriva något på min blogg, men efter att ha tittat på filmen flera gånger om ville jag säga vad jag tycker.

Paula Bäckman är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och sitter i kommunstyrelsen.

Läs blogginlägget här

Se Skövdefilmen här

På sin blogg är hon kritisk till att filmen inte visar en större mångfald av människor.

– Det är tråkigare att tycka negativt än positivt om saker, men det är inte min Skövdefilm. Jag saknar mångfaldsperspektivet, vi har till exempel väldigt många nyanlända personer i Skövde, men det lyfts inte fram i bilderna, säger Bäckman.

Den sex minuter långa filmen om Skövde är framtagen av kommunens bolag Next Skövde AB som anlitat filmaren Janolof Fritze. Han har under ett år filmat miljöer och människor i Skövde och Skaraborg. Fantastiska miljöbilder tycker Paula Bäckman, men när det gäller urvalet av människor är hon kritisk.

Få människor med invandrarbakgrund lyfts fram i miljöbilder eller säger något om Skövde. Människor med något funktionshinder saknas.

– Vad jag tycker är egentligen inte det viktiga, men mångfalden är avgörande för att fler ska känna att det här är mitt Skövde. Alla ska kunna känna igen sig och vilja dela filmen med sina vänner, säger hon.

Paula Bäckman luftade sina tankar på kommunstyrelsen i förra veckan och fick visst medhåll medan andra i den politiska ledningen inte såg filmen på det sättet.

– Först tänkte jag inte skriva något på min blogg, men efter att ha tittat på filmen flera gånger om ville jag säga vad jag tycker.

Paula Bäckman är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och sitter i kommunstyrelsen.

Läs blogginlägget här

Se Skövdefilmen här

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.