16 maj 2015 14:52

16 maj 2015 14:52

Åtta meter hög trojansk häst på torget

Torgmöte mot handelsavtal

Ett torgmöte mot handelsavtalet mellan EU och USA hölls i Skövde på lördagen. Eftersom Jordens vänner liknar det vid en trojansk häst fanns en åtta meter stor sådan på plats.

En trojansk häst blåstes upp på Hertig Johans torg på lördagen. Den är på turné i Sverige med Jordens vänner som tycker att handelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) som förhandlas fram mellan USA och EU är som en trojansk häst. ”Avtalet framställs som något bra, av några få makthållare som håller innehållet hemligt”, som Jordens vänner skriver i ett pressmeddelande.

– Ett handelsavtal är bra att få till mellan USA och EU, men man måste vara noga med hur det utformas så att man är observant på faror, säger Elisabeth Gustavsson från Miljöpartiet och nämner miljön som ett exempel.

Det var Vänsterpartiet som bjudit in Jordens vänner och även Miljöpartiet till detta evenemang.

En trojansk häst blåstes upp på Hertig Johans torg på lördagen. Den är på turné i Sverige med Jordens vänner som tycker att handelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) som förhandlas fram mellan USA och EU är som en trojansk häst. ”Avtalet framställs som något bra, av några få makthållare som håller innehållet hemligt”, som Jordens vänner skriver i ett pressmeddelande.

– Ett handelsavtal är bra att få till mellan USA och EU, men man måste vara noga med hur det utformas så att man är observant på faror, säger Elisabeth Gustavsson från Miljöpartiet och nämner miljön som ett exempel.

Det var Vänsterpartiet som bjudit in Jordens vänner och även Miljöpartiet till detta evenemang.