16 maj 2015 13:47

16 maj 2015 13:57

Hanna leder Ung vänster

Hanna Cederin från Skövde valdes i helgen till ny förbundsordförande för Ung Vänster.
– Det känns spännande och jag är tacksam för förtroendet, säger hon.

Cederin som är uppvuxen i Skövde och som gick gymnasiet på kanalskolan i Töreboda, valdes till ny ordförande för Ung Vänster under helgens kongress. Hon har varit medlem i Ung Vänster sedan 2002 och arbetar i dag som förbundssekreterare.

– Vår roll är väldigt viktig i dag. Vänstern måste berätta om ungas vardag i en samhällsdebatt som ofta utgår från maktelitens villkor. Högern och rasisterna är på offensiven och vi är deras motpol. Vi organiserar unga för konkret förändring lokalt och tar kampen för trygga arbetsvillkor och mot könsorättvisor, det känns hedrande att få leda det arbetet, säger Hanna Cederin i ett pressmeddelande.

Cederin som är uppvuxen i Skövde och som gick gymnasiet på kanalskolan i Töreboda, valdes till ny ordförande för Ung Vänster under helgens kongress. Hon har varit medlem i Ung Vänster sedan 2002 och arbetar i dag som förbundssekreterare.

– Vår roll är väldigt viktig i dag. Vänstern måste berätta om ungas vardag i en samhällsdebatt som ofta utgår från maktelitens villkor. Högern och rasisterna är på offensiven och vi är deras motpol. Vi organiserar unga för konkret förändring lokalt och tar kampen för trygga arbetsvillkor och mot könsorättvisor, det känns hedrande att få leda det arbetet, säger Hanna Cederin i ett pressmeddelande.