21 maj 2015 19:02

21 maj 2015 19:02

Anmäler Skas efter hjärtinfarkt

KLAGOMÅL

En man, som medicinerades med hjärtmedicin, opererades för blödande magsår på Skaraborgs sjukhus i Skövde och innan togs medicinen bort. Den återinsattes inte efter operationen. Mannen drabbades av en hjärtinfarkt och menade, enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, att den berodde på medicinförändringen.

Ivo ger inte Skas någon kritik och bedömer att det inte är sannolikt att läkemedelsförändringen orsakade hjärtinfarkten.

En man, som medicinerades med hjärtmedicin, opererades för blödande magsår på Skaraborgs sjukhus i Skövde och innan togs medicinen bort. Den återinsattes inte efter operationen. Mannen drabbades av en hjärtinfarkt och menade, enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, att den berodde på medicinförändringen.

Ivo ger inte Skas någon kritik och bedömer att det inte är sannolikt att läkemedelsförändringen orsakade hjärtinfarkten.