21 maj 2015 07:00

21 maj 2015 07:00

Ryttmästarbostället får egen film

SKÖVDE

Film- och tvproducenten Janolof Fritzes arbete med Skövdefilmen kommer att resultera i extramaterial. Nu är det klart att Ryttmästarbostället får en helt egen film.

Filmen kommer precis som Skövdefilmen att läggas ut på Next Skövdes hemsida och på sociala medier i syfte att marknadsföra Ryttmästarbostället och den museiliknande samling och miljö som skaparen Bernhard Englund byggt upp i Simsjön.

– Han (Janolof Fritze) var här och filmade under ett av våra julbord i vintras men sedan kom det materialet inte med i Skövdefilmen. Men för vår del är detta givetvis väldigt bra reklam. Det ska bli spännande att se slutresultatet, säger Bernhard Englund till SLA.

Kortare film

Enligt Next Skövdes vd Mats Olsson klipptes sekvenserna från Ryttmästarbostället medvetet bort från den nya Skövdefilmen som släpptes i förra veckan.

– Det är nästintill omöjligt att på bara några få sekunder visa ett par gamla hus och få tittare utanför Skövde att förstå vilket fantastiskt ställe Ryttmästarbostället är, och vad det egentligen handlar om. Då väcktes idén om att klippa ihop det filmmaterialet till en egen kortare film på två-tre minuter som både vi och Ryttmästarbostället kan använda i marknadsföringssyfte.

Enligt Mats Olsson innebär den nya kortfilmen inga extrautgifter, utan tas fram enligt gällande avtal med Frritze där det utöver Skövdefilmen, som kostade 270 000 kronor, även ingår att bygga upp en ”stark bild- och filmbank för dokumentation”.

Filmen kommer precis som Skövdefilmen att läggas ut på Next Skövdes hemsida och på sociala medier i syfte att marknadsföra Ryttmästarbostället och den museiliknande samling och miljö som skaparen Bernhard Englund byggt upp i Simsjön.

– Han (Janolof Fritze) var här och filmade under ett av våra julbord i vintras men sedan kom det materialet inte med i Skövdefilmen. Men för vår del är detta givetvis väldigt bra reklam. Det ska bli spännande att se slutresultatet, säger Bernhard Englund till SLA.

Kortare film

Enligt Next Skövdes vd Mats Olsson klipptes sekvenserna från Ryttmästarbostället medvetet bort från den nya Skövdefilmen som släpptes i förra veckan.

– Det är nästintill omöjligt att på bara några få sekunder visa ett par gamla hus och få tittare utanför Skövde att förstå vilket fantastiskt ställe Ryttmästarbostället är, och vad det egentligen handlar om. Då väcktes idén om att klippa ihop det filmmaterialet till en egen kortare film på två-tre minuter som både vi och Ryttmästarbostället kan använda i marknadsföringssyfte.

Enligt Mats Olsson innebär den nya kortfilmen inga extrautgifter, utan tas fram enligt gällande avtal med Frritze där det utöver Skövdefilmen, som kostade 270 000 kronor, även ingår att bygga upp en ”stark bild- och filmbank för dokumentation”.