22 maj 2015 14:09

22 maj 2015 15:12

Arenamannen åtalas

ÅTAL: Drog av badkläder på flicka

Nu åtalas den våldtäktsdömde man som sexuellt ofredade ett barn på Arena Skövde i februari. Bland annat drog han ner sina badbyxor och lyckades även delvis dra av barnet badkläderna.
– Det var ingen tvekan, det finns tillräckliga skäl för åtal, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm till SLA.

I februari utsattes en flicka för ett sexuellt ofredande på Arenabadet. Ingen vuxen såg händelsen, men uppgifter från barnet ledde till att en Skövdebo kunde gripas. Han anhölls senare misstänkt för sexuellt ofredande. Men mannen häktades inte, tingsrätten i Skövde beslutade att han skulle försättas på fri fot. När händelsen blev känd öppnades också en nedlagd utredning om en liknande händelse på badet i november förra året. Men den lades ner igen i brist på bevis.

Förnekar brott

På fredagen kom åtalet mot mannen. Enligt vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har mannen den aktuella dagen i en bassäng på Arena Skövde dragit ner sina badbyxor framför flickan, simmat efter flickan och även under henne och där lyckats dra ner hennes badkläder en bit.

Mannen förnekar brott, men jag anser att det finns tillräckliga skäl för åtal. Det var ingen tvekan, säger Wennerholm till SLA.

Mannen dömdes 2008 till sju års fängelse för bland annat grov våldtäkt och två fall av våldtäkt. Han frigavs för några år sedan och flyttade till Skövde. Dessa uppgifter fick i samband med februarihändelsen stor spridning.

Precis när det hade hänt var det många besökare på Arenabadet som uttryckte oro, men eftersom mannen lämnade tillbaka sin badtagg dämpades denna ganska snart. Sedan dess ska han inte ha besökt badet igen.

I februari utsattes en flicka för ett sexuellt ofredande på Arenabadet. Ingen vuxen såg händelsen, men uppgifter från barnet ledde till att en Skövdebo kunde gripas. Han anhölls senare misstänkt för sexuellt ofredande. Men mannen häktades inte, tingsrätten i Skövde beslutade att han skulle försättas på fri fot. När händelsen blev känd öppnades också en nedlagd utredning om en liknande händelse på badet i november förra året. Men den lades ner igen i brist på bevis.

Förnekar brott

På fredagen kom åtalet mot mannen. Enligt vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har mannen den aktuella dagen i en bassäng på Arena Skövde dragit ner sina badbyxor framför flickan, simmat efter flickan och även under henne och där lyckats dra ner hennes badkläder en bit.

Mannen förnekar brott, men jag anser att det finns tillräckliga skäl för åtal. Det var ingen tvekan, säger Wennerholm till SLA.

Mannen dömdes 2008 till sju års fängelse för bland annat grov våldtäkt och två fall av våldtäkt. Han frigavs för några år sedan och flyttade till Skövde. Dessa uppgifter fick i samband med februarihändelsen stor spridning.

Precis när det hade hänt var det många besökare på Arenabadet som uttryckte oro, men eftersom mannen lämnade tillbaka sin badtagg dämpades denna ganska snart. Sedan dess ska han inte ha besökt badet igen.