22 maj 2015 15:57

22 maj 2015 15:57

Nya misstankar mot nämndeman

Hade revolver utan licens

Den våldtäktsåtalade nämndemannen åtalas nu också misstänkt för att ha haft en revolver i sitt hem utan att ha licens för den. Han ska även ha haft en mängd ammunition.

I tisdags åtalades nämndemannen vid Skaraborgs tingsätt i Skövde – den tingsrätt där han själv haft nämndemannauppdrag. Han åtalades misstänkt för att ha våldtagit en 17-årig flicka på ett behandlingshem i Skövde. Övergreppet ska ha skett när han var vikarie där.

SLA kunde i dagarna också avslöja att mannen har avsagt sig alla politiska uppdrag och även begärt utträde ur partiet.

På måndag hålls rättegången mot mannen i tingsrätten i Skövde och sent på fredagseftermiddagen kom ytterligare ett åtal mot mannen.

Han misstänks enligt chefsåklagare Maria Sterup för vapenbrott då han i sitt hem haft en revolver utan att ha rätt till det. Samtidigt som revolvern beslagtog polisen också ammunition som han heller inte har rätt att ha enligt åklagaren.

Mannen vidgår omständigheterna men förnekar brott.

I tisdags åtalades nämndemannen vid Skaraborgs tingsätt i Skövde – den tingsrätt där han själv haft nämndemannauppdrag. Han åtalades misstänkt för att ha våldtagit en 17-årig flicka på ett behandlingshem i Skövde. Övergreppet ska ha skett när han var vikarie där.

SLA kunde i dagarna också avslöja att mannen har avsagt sig alla politiska uppdrag och även begärt utträde ur partiet.

På måndag hålls rättegången mot mannen i tingsrätten i Skövde och sent på fredagseftermiddagen kom ytterligare ett åtal mot mannen.

Han misstänks enligt chefsåklagare Maria Sterup för vapenbrott då han i sitt hem haft en revolver utan att ha rätt till det. Samtidigt som revolvern beslagtog polisen också ammunition som han heller inte har rätt att ha enligt åklagaren.

Mannen vidgår omständigheterna men förnekar brott.