23 maj 2015 06:00

23 maj 2015 06:00

Fler misstänks i narkotikahärva

Åtalen mot de inblandade i narkotikahärvan i Skövde dröjer ytterligare. Mycket tyder nu på att de kommer först i juli. Samtidigt fortsätter härvan att växa med misstänkta i utredningens utkant.

Fem Skövdebor mellan 23 till 31 år är häktade sedan i januari misstänkta för grovt narkotikabrott, grov narkotikasmuggling och grovt vapenbrott. När polisen slog till mot ligan ibland annat Skövde gjordes ett rekordbelag av narkotika – 40 kilo amfetamin.

På fredagen begärde åklagaren förlängd åtalstid med ytterligare två veckor. Det har tidigare talats om att åtal i härvan i maj, juni, men nu uppger kammaråklagare Lars Johansson för SLA att det kan dröja längre än så.

Åtal i juli?

– Jag kan inte säga exakt när det blir, men i sommar, kanske i juli, känns mer troligt just nu.

Bland annat beror det på att det är ett stort antal föremål som ska genomgå teknisk undersökning.

Men vad för föremål det rör sig om vill Johansson inte avslöja.

– Undersökningarna går ut på att man ska få fram vem som har hanterat dem.

Under månaderna som gått har utredningen svällt. Sedan ytterligare ett par personer misstänks för inblandning i härvans utkant finns det totalt 20-talet misstänkta i ärendet. De två senast tillkomna ska ha hanterat pengar kopplade till andra misstänkta i härvan.

– Men det är inte aktuellt med fler frihetsberövanden, säger Lars Johansson.

Beslagtagna vapen

Polisen har också tagit ett antal vapen i beslag, men åklagaren vill inte kommentera om dessa har använts av de misstänkta i det aktuella ärendet. Han vill heller inte kommentera om man känner till vapnens ursprung.

Fem Skövdebor mellan 23 till 31 år är häktade sedan i januari misstänkta för grovt narkotikabrott, grov narkotikasmuggling och grovt vapenbrott. När polisen slog till mot ligan ibland annat Skövde gjordes ett rekordbelag av narkotika – 40 kilo amfetamin.

På fredagen begärde åklagaren förlängd åtalstid med ytterligare två veckor. Det har tidigare talats om att åtal i härvan i maj, juni, men nu uppger kammaråklagare Lars Johansson för SLA att det kan dröja längre än så.

Åtal i juli?

– Jag kan inte säga exakt när det blir, men i sommar, kanske i juli, känns mer troligt just nu.

Bland annat beror det på att det är ett stort antal föremål som ska genomgå teknisk undersökning.

Men vad för föremål det rör sig om vill Johansson inte avslöja.

– Undersökningarna går ut på att man ska få fram vem som har hanterat dem.

Under månaderna som gått har utredningen svällt. Sedan ytterligare ett par personer misstänks för inblandning i härvans utkant finns det totalt 20-talet misstänkta i ärendet. De två senast tillkomna ska ha hanterat pengar kopplade till andra misstänkta i härvan.

– Men det är inte aktuellt med fler frihetsberövanden, säger Lars Johansson.

Beslagtagna vapen

Polisen har också tagit ett antal vapen i beslag, men åklagaren vill inte kommentera om dessa har använts av de misstänkta i det aktuella ärendet. Han vill heller inte kommentera om man känner till vapnens ursprung.