25 maj 2015 08:12

25 maj 2015 08:12

Dataspel för synskadade

En forskargrupp vid Högskolan i Skövde har utvecklat ett äventyrsspel som kan spelas både av seende och synskadade spelare.

Spelet heter Frekvens saknad och är anpassat för telefoner och surfplattor.

– Frekvens saknad är ett äventyrsspel och det vi sett i våra tester är att spelare, oavsett om de är seende eller har en synnedsättning, har uppskattat spelet, säger Henrik Engström, som leder forskningsprojektet.

Spelet är gratis att ladda ner.

Spelet heter Frekvens saknad och är anpassat för telefoner och surfplattor.

– Frekvens saknad är ett äventyrsspel och det vi sett i våra tester är att spelare, oavsett om de är seende eller har en synnedsättning, har uppskattat spelet, säger Henrik Engström, som leder forskningsprojektet.

Spelet är gratis att ladda ner.