25 maj 2015 09:04

25 maj 2015 09:09

Från småsjöar till stora havet - Philip ska läsa till sjökapten

Philip Johansson gillar vatten och båtar. Efter gymnasiet ska han utbilda sig till sjökapten.

Philip Johansson har endast någon vecka kvar på Teknikprogrammet på It-gymnasiet i Skövde. Till hösten planerar Philip att utbilda sig till sjökapten. Ett udda val kanske men han berättar att han har sedan barnsben alltid haft ett intresse för både vatten och båtar.

– Självklart har intresset växt och blivit starkare av allt båtåkande med familj och vänner, säger Philip.

Han vill läsa vidare och letade runt efter många utbildningar, men det var inte många som föll honom i smaken. Tills han fann sjökaptensutbildningen och då bestämde han bestämde sig för att följa sitt intresse och utbilda sig till sjökapten.

Sjökaptensutbildning är på Chalmers i Göteborg och självklart har Philip stora förhoppningar och drömmar om framtiden inom sjöbranschen. Philip planerar att flytta till Göteborg då han bor i Karlsborg, det blir ett stort steg att flytta till en större stad och lämna Karlsborgs fina vatten bakom sig tycker han. Men som tur är har Göteborg också ett stort fint vatten som kommer bjuda på många stora möjligheter och utmaningar för Philip Johansson.

– Jag är öppen för det alternativ som kommer men självklart siktar jag emot att jobba som sjökapten på kryssningsfartyg, säger han.

Philip Johansson har endast någon vecka kvar på Teknikprogrammet på It-gymnasiet i Skövde. Till hösten planerar Philip att utbilda sig till sjökapten. Ett udda val kanske men han berättar att han har sedan barnsben alltid haft ett intresse för både vatten och båtar.

– Självklart har intresset växt och blivit starkare av allt båtåkande med familj och vänner, säger Philip.

Han vill läsa vidare och letade runt efter många utbildningar, men det var inte många som föll honom i smaken. Tills han fann sjökaptensutbildningen och då bestämde han bestämde sig för att följa sitt intresse och utbilda sig till sjökapten.

Sjökaptensutbildning är på Chalmers i Göteborg och självklart har Philip stora förhoppningar och drömmar om framtiden inom sjöbranschen. Philip planerar att flytta till Göteborg då han bor i Karlsborg, det blir ett stort steg att flytta till en större stad och lämna Karlsborgs fina vatten bakom sig tycker han. Men som tur är har Göteborg också ett stort fint vatten som kommer bjuda på många stora möjligheter och utmaningar för Philip Johansson.

– Jag är öppen för det alternativ som kommer men självklart siktar jag emot att jobba som sjökapten på kryssningsfartyg, säger han.

  • Ida Johansson

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.