26 maj 2015 13:56

26 maj 2015 16:24

Åtalas för grova sexövergrepp på barn

En flicka utsattes när hon var mellan sex och nio år gammal för sexuella handlingar vid 40-talet tillfällen. Nu åtalas en Skövdebo misstänkt för våldtäkt mot barn.

Mannen, i dag 22 år gammal, åtalades på tisdagen vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde för att under åren 2007 till 2009 ha utsatt en flicka för sexuella övergrepp. Flickan var då mellan sex och nio år gammal.

Enligt uppgifter i åtalet ska de 40-talet övergreppen ha skett i den åtalades bostad i Skövde.

Åklagaren rubricerar händelserna som våldtäkt mot barn då han har haft samlag med flickan eller genomfört andra sexuella handlingar som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt varit att jämföra med samlag mannen ska i förhör med polisen ha erkänt sexuellt övergrepp mot barn.

Mannen, i dag 22 år gammal, åtalades på tisdagen vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde för att under åren 2007 till 2009 ha utsatt en flicka för sexuella övergrepp. Flickan var då mellan sex och nio år gammal.

Enligt uppgifter i åtalet ska de 40-talet övergreppen ha skett i den åtalades bostad i Skövde.

Åklagaren rubricerar händelserna som våldtäkt mot barn då han har haft samlag med flickan eller genomfört andra sexuella handlingar som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt varit att jämföra med samlag mannen ska i förhör med polisen ha erkänt sexuellt övergrepp mot barn.