28 maj 2015 06:00

01 jun 2015 09:01

Nu gör jag slut!

IDA BOHMAN

Egentligen ska man väl inte offentliggöra sånt här. Det ska ju hållas för en själv och delas med till den som berörs, men jag måste verkligen bara dela med mig av det här.

Till en början var det riktigt roligt. Det var pirrigt, det var spännande, det var nytt. Jag har dock förstått att det brukar låta så till en början.

Hur känns det nu?

Åh, det är bara roligt! – brukar det låta. Och det är väl så – man upptäcker nya grejer och lär sig nytt hela tiden. Varje dag är ett äventyr. Dock går saker och ting ofta in i slentrian efter en tid. Visst, det finns väl bättre och sämre perioder. Exempelvis när man kommer in på en ny månad eller ett nytt år, då kanske det börjar kännas lite lättare, men jag känner att jag har hamnat i en slentrian som är svår att bryta. Är inte du också trött? frågar de. Jo, kan jag ärligt säga. Jag är också riktigt trött nu. Det kommer inte längre något roligt och spännande, ingenting känns nytt och varje dag är samma gamla visa. Jag känner verkligen att detta måste få ett stopp.

Så, härmed gör jag offentligt slut med dig - skolan. Vi har haft en jättefin tid ihop, och det fanns absolut stunder där du fyllde mig med spännande händelser och nya lärdomar. Men jag är skoltrött. Jag orkar inte mer, så nu gör jag slut, och det tänker jag faktiskt fira, hur hemskt det än låter. Vi kanske ses igen någon gång i framtiden, men nu är det i alla fall adjöss för en längre tid.

Egentligen ska man väl inte offentliggöra sånt här. Det ska ju hållas för en själv och delas med till den som berörs, men jag måste verkligen bara dela med mig av det här.

Till en början var det riktigt roligt. Det var pirrigt, det var spännande, det var nytt. Jag har dock förstått att det brukar låta så till en början.

Hur känns det nu?

Åh, det är bara roligt! – brukar det låta. Och det är väl så – man upptäcker nya grejer och lär sig nytt hela tiden. Varje dag är ett äventyr. Dock går saker och ting ofta in i slentrian efter en tid. Visst, det finns väl bättre och sämre perioder. Exempelvis när man kommer in på en ny månad eller ett nytt år, då kanske det börjar kännas lite lättare, men jag känner att jag har hamnat i en slentrian som är svår att bryta. Är inte du också trött? frågar de. Jo, kan jag ärligt säga. Jag är också riktigt trött nu. Det kommer inte längre något roligt och spännande, ingenting känns nytt och varje dag är samma gamla visa. Jag känner verkligen att detta måste få ett stopp.

Så, härmed gör jag offentligt slut med dig - skolan. Vi har haft en jättefin tid ihop, och det fanns absolut stunder där du fyllde mig med spännande händelser och nya lärdomar. Men jag är skoltrött. Jag orkar inte mer, så nu gör jag slut, och det tänker jag faktiskt fira, hur hemskt det än låter. Vi kanske ses igen någon gång i framtiden, men nu är det i alla fall adjöss för en längre tid.