01 jun 2015 18:30

01 jun 2015 18:30

Laddat för nationaldagen

SKÖVDE: Blågult firande på fyra platser

Nationaldagen står för dörren och det blir ett gediget firande runt om i Skövde kommun.

På lördag väntar ett sedvanligt firande på flera ställen i kommunen. I Helensparken inleds dagen med semifinal i talangtävlingen Skaraborgs unga stjärnor och på eftermiddagen väntar traditionellt firande med nationalsång, hissande av flagga, tal, musikframträdanden och utdelning av stipendier. I samband med firandet passar också Skaraborgs hemslöjdsförening på att inviga en utställning med bosniska broderier.

Det blir också en parad genom centrala Skövde och i stadshuset blir det sedvanligt mottagande av nya svenska medborgare.

Skultorp har haft nationaldagsfirande sedan tidigt 1980-tal och i år väntar bland annat tal av diakonen Ella Glimmersveen och dansuppvisning av Candanza. I Stöpen blir det sång, musik samtidigt som årets Stöpenbo presenteras och Countrys handbollsherrar – som gick upp i allsvenskan - uppmärksammas.

Först på kvällen firas nationaldagen i Häggum och bland andra medverkar Häggums kyrkokör och UV-scouterna.

På lördag väntar ett sedvanligt firande på flera ställen i kommunen. I Helensparken inleds dagen med semifinal i talangtävlingen Skaraborgs unga stjärnor och på eftermiddagen väntar traditionellt firande med nationalsång, hissande av flagga, tal, musikframträdanden och utdelning av stipendier. I samband med firandet passar också Skaraborgs hemslöjdsförening på att inviga en utställning med bosniska broderier.

Det blir också en parad genom centrala Skövde och i stadshuset blir det sedvanligt mottagande av nya svenska medborgare.

Skultorp har haft nationaldagsfirande sedan tidigt 1980-tal och i år väntar bland annat tal av diakonen Ella Glimmersveen och dansuppvisning av Candanza. I Stöpen blir det sång, musik samtidigt som årets Stöpenbo presenteras och Countrys handbollsherrar – som gick upp i allsvenskan - uppmärksammas.

Först på kvällen firas nationaldagen i Häggum och bland andra medverkar Häggums kyrkokör och UV-scouterna.