02 jun 2015 11:02

02 jun 2015 11:02

Målsägande hotades av vittne

SKÖVDE: Gjorde hotfull gest

En målsägande hotades av ett vittne under en paus i en rättegång i tingsrätten i Skövde.

Det var för en vecka sedan som händelsen ska ha inträffat vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde. En person som var målsägande i ett ärende såg i en paus hur ett vittne gjorde en hotfull gest, riktad mot målsäganden. Även andra personer såg gesten. Enligt en incidentrapport som tingsrätten själv har gjort till Domstolsverket har både åklagare, målsäganden och målsägarbiträdet påtalat det inträffade för tingsrättspersonal.

En polisanmälan ska också ha gjort av målsäganden.

Det var för en vecka sedan som händelsen ska ha inträffat vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde. En person som var målsägande i ett ärende såg i en paus hur ett vittne gjorde en hotfull gest, riktad mot målsäganden. Även andra personer såg gesten. Enligt en incidentrapport som tingsrätten själv har gjort till Domstolsverket har både åklagare, målsäganden och målsägarbiträdet påtalat det inträffade för tingsrättspersonal.

En polisanmälan ska också ha gjort av målsäganden.