04 jun 2015 16:34

04 jun 2015 16:34

Pojkar åtalas för Sigges-rånet

Tre pojkar har nu åtalats misstänkta för rånet mot Sigges i Skövde i april.

Sent en fredagskväll utsattes butiken Sigges på Gustav Adolfs gata på Norrmalm för ett rån. Två unga pojkar klev då in i butiken och hotade den ensamma butiksanställda med ett pistolliknande vapen, det visade sig senare vara ett kolsyrevapen. Rånarna tog snus och cigaretter innan de lämnade butiken och försvann. Utanför väntade en tredje pojke som höll vakt.

Nu åtalas pojkarna, 15 år gamla, misstänkta för rån. de ska ha kommit över snus och cigaretter till ett värde av 6000 kronor.

En av 15-åringarna ska ha riktat kolsyrepistolen mot den anställda och uttalade att ”detta är ett rån”.

Efteråt ska den pojke som höll vakt utanför ha skjutsat en av de andra till centrala Skövde, med rånbytet. En kort stund senare gjorde två ordningsvakter på Resecentrum i Skövde iakttagelser av en kille som utmärkte sig på olika sätt.

Vid något tillfälle tog han även fram vapnet. Vakterna tyckte att det var märkligt och larmade polisen. Pojken åtalas också misstänks också för brott mot vapenlagen, ringa brott, eftersom han innehaft en kolsyrepistol utan att ha tillstånd för den och dessutom är under 18 år.

Enligt uppgifter i åtalet ska de tre pojkarna ha erkänt brottet, eller i vart fall vitsordat de faktiska omständigheterna.

Sent en fredagskväll utsattes butiken Sigges på Gustav Adolfs gata på Norrmalm för ett rån. Två unga pojkar klev då in i butiken och hotade den ensamma butiksanställda med ett pistolliknande vapen, det visade sig senare vara ett kolsyrevapen. Rånarna tog snus och cigaretter innan de lämnade butiken och försvann. Utanför väntade en tredje pojke som höll vakt.

Nu åtalas pojkarna, 15 år gamla, misstänkta för rån. de ska ha kommit över snus och cigaretter till ett värde av 6000 kronor.

En av 15-åringarna ska ha riktat kolsyrepistolen mot den anställda och uttalade att ”detta är ett rån”.

Efteråt ska den pojke som höll vakt utanför ha skjutsat en av de andra till centrala Skövde, med rånbytet. En kort stund senare gjorde två ordningsvakter på Resecentrum i Skövde iakttagelser av en kille som utmärkte sig på olika sätt.

Vid något tillfälle tog han även fram vapnet. Vakterna tyckte att det var märkligt och larmade polisen. Pojken åtalas också misstänks också för brott mot vapenlagen, ringa brott, eftersom han innehaft en kolsyrepistol utan att ha tillstånd för den och dessutom är under 18 år.

Enligt uppgifter i åtalet ska de tre pojkarna ha erkänt brottet, eller i vart fall vitsordat de faktiska omständigheterna.