09 jun 2015 17:11

10 jun 2015 18:28

Flera nya fynd i sökarbetet

NY VERSION: Polisen har gjort flera nya fynd i området där man tidigare under tisdagen hittade ett mobilfodral som tros tillhöra den försvunna Skövdeflickan Lisa Holm, 17 år. Under onsdagen återupptas sökandet med hundpatruller och de tekniska undersökningarna.

Platsen för de nya fynden ligger drygt en kilometer söder om Lisa Holms arbetsplats på kaféet i Blomberg, den plats där hon sist var synlig, och är samma område där en militär sökpatrull tidigare under tisdagen påträffade ett fodral till en Iphone som flickans föräldrar kände igen.

Enligt polisen handlar de nya spåren under kvällen om ytterligare delar till en telefon med mera.

De nya spåren som påträffats under tisdagen betraktas som väldigt intressanta för det fortsatta sökandet efter den försvunna flickan.

Avspärrningarna har utökats och med tanke på hur intressant området är så kommer undersökningen att fortsätta även i morgon. Under natten kommer de platser som polisen har gjort fynd på att vara avspärrade och bevakade.

De nya fynden är liksom mobilfodralet beslagtagna för teknisk undersökning.

Vid klockan 22 på tisdagskvällen lade Västra Götalandspolisen ut följande meddelande på sin hemsida:

"Dagens sökande har inte lett fram till något fynd av den försvunna 17-år gamla flickan. Polisen kommer att fortsätta att genomföra en teknisk undersökning av fyndplatsområdet så länge det är möjligt med tanke på ljusförhållande med mera. Det samma gäller sök med hundar, det finns en gräns för hur länge hund och förare kan arbeta.

Sökandet och undersökning av fyndplatsen kommer att återupptas imorgon så fort omständigheterna medger detta. Fyndplatsen är fortfarande den mest intressanta spåret som polisen har. Det finns även många intressanta tips som skall följas upp under morgondagen. Polisen vill fortfarande uppmana allmänheten att komma in med nya tips till telefonnummer 114 14."

 

Platsen för de nya fynden ligger drygt en kilometer söder om Lisa Holms arbetsplats på kaféet i Blomberg, den plats där hon sist var synlig, och är samma område där en militär sökpatrull tidigare under tisdagen påträffade ett fodral till en Iphone som flickans föräldrar kände igen.

Enligt polisen handlar de nya spåren under kvällen om ytterligare delar till en telefon med mera.

De nya spåren som påträffats under tisdagen betraktas som väldigt intressanta för det fortsatta sökandet efter den försvunna flickan.

Avspärrningarna har utökats och med tanke på hur intressant området är så kommer undersökningen att fortsätta även i morgon. Under natten kommer de platser som polisen har gjort fynd på att vara avspärrade och bevakade.

De nya fynden är liksom mobilfodralet beslagtagna för teknisk undersökning.

Vid klockan 22 på tisdagskvällen lade Västra Götalandspolisen ut följande meddelande på sin hemsida:

"Dagens sökande har inte lett fram till något fynd av den försvunna 17-år gamla flickan. Polisen kommer att fortsätta att genomföra en teknisk undersökning av fyndplatsområdet så länge det är möjligt med tanke på ljusförhållande med mera. Det samma gäller sök med hundar, det finns en gräns för hur länge hund och förare kan arbeta.

Sökandet och undersökning av fyndplatsen kommer att återupptas imorgon så fort omständigheterna medger detta. Fyndplatsen är fortfarande den mest intressanta spåret som polisen har. Det finns även många intressanta tips som skall följas upp under morgondagen. Polisen vill fortfarande uppmana allmänheten att komma in med nya tips till telefonnummer 114 14."

 

  • Thomas Hagström