09 jun 2015 10:40

09 jun 2015 12:08

Våldtäktsdömd nekar till sexbrott mot barn

Den våldtäktsdömde man som är åtalad misstänkt för att sexuellt ha ofredat ett barn förnekade brott under rättegången på tisdagen.

– Han har möjligen rättat till sina badbyxor, inte dragit ner dem, och han kan ha kommit emot flickan, men inte medvetet, sade hans försvarare.

I februari utsattes en flicka för ett sexuellt ofredande på Arenabadet i Skövde. En man ska då i en bassäng dragit ner sina badbyxor framför flickan, simmat efter henne och även under henne och där lyckats dra ner hennes badkläder en bit.

Ingen vuxen såg händelsen, men flickan berättade för en anställd på anläggningen som gick in herrarnas omklädningsrum och där såg en man med sådana badbyxor flickan sagt att mannen haft. När denne sedan lämnade anläggningen kunde flickan se den bild på honom som finns registrerad eftersom han hade årskort och bekräftade att det var han.

Mannen hämtades av polis i sin bostad och anhölls misstänkt för sexuellt ofredande, men häktades inte. I maj kom åtalet och på tisdagen hålls rättegången i tingsrätten i Skövde. Innan rättegången kunde inledas diskuterades om den skulle hållas inom stängda dörrar. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm och flickans målsägandebiträde, advokat Tore Brandtler, ansåg att alla delar av rättegången kunde vara offentliga, utom de inspelade förhören med flickan och hennes kamrat.

Den åtalade mannens förvarare, advokat Christina Andrén, ansåg tvärtom att hela rättegången borde hållas inom stängda dörrar, men tingsrätten beslutade att följa åklagarens och målsägandebiträdets inställning.

Innan förhöret med flickan spelades upp visade åklagaren passagestatistik för mannen i Arenabadet, vilken tydligt visade att stort antal besök. Åklagaren visade också vad som framkommit vid granskning av mannens mobil, sms som han skickat till en kamrat där han bland annat skriver om att ”klämma på små tjejer” eller liknande.

Hans advokat förklarade att mannen inte alls dragit ner sina badbyxor.

– Men han har rättat till dem, resåren i byxorna kunde lätt kana ner. Han har inte simmat efter flickan eller dragit ner hennes byxor, men han kan ha kommit emot henne utan att då tänka på det.

De mycket täta besöken på Arenabadet förklarade advokaten med att mannen tränade simning inför en tävling.

Rättegången är beräknad att pågå till och med tisdag eftermiddag.

Mannen dömdes 2008 till sju års fängelse för bland annat grov våldtäkt och två fall av våldtäkt. Han frigavs för några år sedan och flyttade till Skövde. Dessa uppgifter fick i samband med februarihändelsen stor spridning.

 

I februari utsattes en flicka för ett sexuellt ofredande på Arenabadet i Skövde. En man ska då i en bassäng dragit ner sina badbyxor framför flickan, simmat efter henne och även under henne och där lyckats dra ner hennes badkläder en bit.

Ingen vuxen såg händelsen, men flickan berättade för en anställd på anläggningen som gick in herrarnas omklädningsrum och där såg en man med sådana badbyxor flickan sagt att mannen haft. När denne sedan lämnade anläggningen kunde flickan se den bild på honom som finns registrerad eftersom han hade årskort och bekräftade att det var han.

Mannen hämtades av polis i sin bostad och anhölls misstänkt för sexuellt ofredande, men häktades inte. I maj kom åtalet och på tisdagen hålls rättegången i tingsrätten i Skövde. Innan rättegången kunde inledas diskuterades om den skulle hållas inom stängda dörrar. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm och flickans målsägandebiträde, advokat Tore Brandtler, ansåg att alla delar av rättegången kunde vara offentliga, utom de inspelade förhören med flickan och hennes kamrat.

Den åtalade mannens förvarare, advokat Christina Andrén, ansåg tvärtom att hela rättegången borde hållas inom stängda dörrar, men tingsrätten beslutade att följa åklagarens och målsägandebiträdets inställning.

Innan förhöret med flickan spelades upp visade åklagaren passagestatistik för mannen i Arenabadet, vilken tydligt visade att stort antal besök. Åklagaren visade också vad som framkommit vid granskning av mannens mobil, sms som han skickat till en kamrat där han bland annat skriver om att ”klämma på små tjejer” eller liknande.

Hans advokat förklarade att mannen inte alls dragit ner sina badbyxor.

– Men han har rättat till dem, resåren i byxorna kunde lätt kana ner. Han har inte simmat efter flickan eller dragit ner hennes byxor, men han kan ha kommit emot henne utan att då tänka på det.

De mycket täta besöken på Arenabadet förklarade advokaten med att mannen tränade simning inför en tävling.

Rättegången är beräknad att pågå till och med tisdag eftermiddag.

Mannen dömdes 2008 till sju års fängelse för bland annat grov våldtäkt och två fall av våldtäkt. Han frigavs för några år sedan och flyttade till Skövde. Dessa uppgifter fick i samband med februarihändelsen stor spridning.