11 jun 2015 09:29

11 jun 2015 11:59

Polisen utökar sökområdet

En tidigare dömd kontrolleras extra

Polisen utökar nu sökområdet rejält för att försöka hitta Lisa Holm

– Vi måste gå vidare, vi kan inte bara begränsa oss till området där det gjorts fynd, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

På onsdagen genomförde Missing People en massiv sökinsats i området i närheten av Blomberg där det gjorts fynd av bland annat mobiltelefondelar. Polisen har också använt sig av alla sina resurser – hundar, hästar, helikopter och kustbevakningen har också sökt av strandremsor vid Vänern – men Lisa Holm har fortfarande inte hittats.

Och nu utökar polisen kraftigt sökområdet.

– Nu handlar det om en diameter på tio kilometer, vilket givetvis är betydligt större ytor. Tidigare har vi sökt på en begränsad yta eftersom fynd har gjort där, men vi måste gå vidare, säger Stefan Gustafsson.

– Det är intressant område att gå vidare med, men det är också en naturlig åtgärd. Vi kan inte bara begränsa oss till ett område.

Eftersom det är ett mycket stort område man nu går vidare med, handlar det mycket om ”övergripande” sökningar. Missing People har inlett skallgångskedjor på torsdagsmorgonen, men för att organisationen ska kunna gå vidare i det nya området, måste polisen först ha sökt av så mycket de hinner först.

Polisen har i utredningen kring Lisa Holms försvinnande granskat flera tidigare dömda personer, vilket SLA rapporterat om. En av dem kontrolleras extra mycket.

– Vi har blivit uppmärksammade på den här personen, ja, svarar kriminalkommissarie Lars Johansson, chef vid enheten för grova brott i Skövde.

På sociala medier florerar många rykten om olika personer. Men just kring en tidigare dömd person finns det många och ihärdiga uppgifter. Bland annat påstår denna person ligga bakom det märkliga filmklipp, som en nedräkning, som lagts ut på internet för att par veckor sedan. Någon har använt sig av användarnamnet Lisa Holm. Lars Johansson har redan bekräftat att man känner till filmen och även granskar den. Enligt uppgifter till SLA är det just den dömde mannen som ska ligga bakom filmklippet.

På onsdagen genomförde Missing People en massiv sökinsats i området i närheten av Blomberg där det gjorts fynd av bland annat mobiltelefondelar. Polisen har också använt sig av alla sina resurser – hundar, hästar, helikopter och kustbevakningen har också sökt av strandremsor vid Vänern – men Lisa Holm har fortfarande inte hittats.

Och nu utökar polisen kraftigt sökområdet.

– Nu handlar det om en diameter på tio kilometer, vilket givetvis är betydligt större ytor. Tidigare har vi sökt på en begränsad yta eftersom fynd har gjort där, men vi måste gå vidare, säger Stefan Gustafsson.

– Det är intressant område att gå vidare med, men det är också en naturlig åtgärd. Vi kan inte bara begränsa oss till ett område.

Eftersom det är ett mycket stort område man nu går vidare med, handlar det mycket om ”övergripande” sökningar. Missing People har inlett skallgångskedjor på torsdagsmorgonen, men för att organisationen ska kunna gå vidare i det nya området, måste polisen först ha sökt av så mycket de hinner först.

Polisen har i utredningen kring Lisa Holms försvinnande granskat flera tidigare dömda personer, vilket SLA rapporterat om. En av dem kontrolleras extra mycket.

– Vi har blivit uppmärksammade på den här personen, ja, svarar kriminalkommissarie Lars Johansson, chef vid enheten för grova brott i Skövde.

På sociala medier florerar många rykten om olika personer. Men just kring en tidigare dömd person finns det många och ihärdiga uppgifter. Bland annat påstår denna person ligga bakom det märkliga filmklipp, som en nedräkning, som lagts ut på internet för att par veckor sedan. Någon har använt sig av användarnamnet Lisa Holm. Lars Johansson har redan bekräftat att man känner till filmen och även granskar den. Enligt uppgifter till SLA är det just den dömde mannen som ska ligga bakom filmklippet.