16 jun 2015 11:13

16 jun 2015 11:45

Arenamannen dömd för sexuellt ofredande

UPPDATERAD: Den tidigare våldtäktsdömde man som åtalades misstänkt för att ha försökt dra av badkläderna på ett barn dömdes på tisdagen för sexuellt ofredande.

I februari utsattes en flicka för ett sexuellt ofredande på Arenabadet i Skövde. En man skulle då i en bassäng dragit ner sina badbyxor framför flickan, simmat efter henne och även under henne och där lyckats dra ner hennes badkläder en bit.

Flickan berättade för en anställd om händelsen, denne gick in omklädningsrummet och såg en man med sådana badbyxor flickan sagt att mannen haft. När mannen sedan lämnade anläggningen kunde flickan se den bild på honom som finns registrerad eftersom han hade årskort. Hon bekräftade att det var han.

I maj åtalades han och för två veckor sedan hölls rättegången mot honom. Tingsrätten spelade då upp ett förinspelat förhör med flickan, åklagaren visade också passagestatistik för mannen i Arenabadet. Den visade att han hade gjort ett stort antal besök där. Åklagaren visade också sms hämtade ur hans mobil där han bland annat skrivit om att ”klämma på små tjejer”.

Mannen har hela tiden förnekat brott och under rättegången hävdade han att han inte alls hade dragit ner sina badbyxor. Däremot kunde det vara så att han hade rättat till dem. Han framhöll också att han inte hade simmat efter flickan och inte heller hade dragit ner hennes byxor. Under rättegången ska han också ha berättat att han inte har något intresse av småflickor och att det är en ”olycklig slump att han blivit utpekad”.

På tisdagen kom tingsrättens dom i målet.

Tingsrätten anser det inte visat att mannen skulle ha dragit ner sina badbyxor framför flickan, domstolen säger att det kan ha gått till så som mannen sade, att han rättat till dem. Den delen av åtalet lämnas därför utan bifall.

Däremot anser tingsrätten att mannen ska dömas för att ha simmat efter flickan och dragit ner hennes bikinibyxor en bit på ena låret. Mannen döms för sexuellt ofredande.

Domstolen säger angående påföljden att brottet har riktat sig mot ett barn. ”Det har dock inte varit allvarligare än att påföljden kan stanna vid ett bötesstraff”.

Han döms att betala 50 dagsböter, men eftersom han var anhållen i tre dygn anser tingsrätten att en del av böterna anses erlagda genom frihetsberövandet.

Mannen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat grov våldtäkt. Han dömdes 2008 till sju års fängelse. När han frigavs flyttade han till Skövde.

I februari utsattes en flicka för ett sexuellt ofredande på Arenabadet i Skövde. En man skulle då i en bassäng dragit ner sina badbyxor framför flickan, simmat efter henne och även under henne och där lyckats dra ner hennes badkläder en bit.

Flickan berättade för en anställd om händelsen, denne gick in omklädningsrummet och såg en man med sådana badbyxor flickan sagt att mannen haft. När mannen sedan lämnade anläggningen kunde flickan se den bild på honom som finns registrerad eftersom han hade årskort. Hon bekräftade att det var han.

I maj åtalades han och för två veckor sedan hölls rättegången mot honom. Tingsrätten spelade då upp ett förinspelat förhör med flickan, åklagaren visade också passagestatistik för mannen i Arenabadet. Den visade att han hade gjort ett stort antal besök där. Åklagaren visade också sms hämtade ur hans mobil där han bland annat skrivit om att ”klämma på små tjejer”.

Mannen har hela tiden förnekat brott och under rättegången hävdade han att han inte alls hade dragit ner sina badbyxor. Däremot kunde det vara så att han hade rättat till dem. Han framhöll också att han inte hade simmat efter flickan och inte heller hade dragit ner hennes byxor. Under rättegången ska han också ha berättat att han inte har något intresse av småflickor och att det är en ”olycklig slump att han blivit utpekad”.

På tisdagen kom tingsrättens dom i målet.

Tingsrätten anser det inte visat att mannen skulle ha dragit ner sina badbyxor framför flickan, domstolen säger att det kan ha gått till så som mannen sade, att han rättat till dem. Den delen av åtalet lämnas därför utan bifall.

Däremot anser tingsrätten att mannen ska dömas för att ha simmat efter flickan och dragit ner hennes bikinibyxor en bit på ena låret. Mannen döms för sexuellt ofredande.

Domstolen säger angående påföljden att brottet har riktat sig mot ett barn. ”Det har dock inte varit allvarligare än att påföljden kan stanna vid ett bötesstraff”.

Han döms att betala 50 dagsböter, men eftersom han var anhållen i tre dygn anser tingsrätten att en del av böterna anses erlagda genom frihetsberövandet.

Mannen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat grov våldtäkt. Han dömdes 2008 till sju års fängelse. När han frigavs flyttade han till Skövde.

  • Lena Jonsson