16 jun 2015 19:18

17 jun 2015 19:08

Häktade för Lisamordet

NYHETER: Mordet på Lisa Holm

De två män som misstänks för delaktighet i mordet på 17-åriga Lisa Holm häktades på tisdagen vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Den kvinna som misstänks ha skyddat de två häktades också.

Polisen hade slagit en järnring runt tingsrätten inför häktningsförhandlingarna mot de tre litauiska medborgarna – två bröder 31 och 35 år gamla och en 34-årig kvinna, gift med den äldre mannen. Intresset från media var enormt och även en hel del allmänhet fanns på plats. För att komma in i tingsrätten var alla tvingade att genomgå en rigorös säkerhetskontroll. På grund av ärendets karaktär var säkerhetsläget förhöjt.

Förnekade brott

Det hölls tre förhandlingar. Den första mot den yngre mannen. Vice chefsåklagaren Lars-Göran Wennerholm yrkade att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Mordet ska ha skett mellan den 7 och 12 juni i närheten av Blombergs säteri. Åklagaren yrkade också att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar och att yppandeförbund skulle meddelas.

Mannen som handfängslad fördes in i rättssalen såg relativt oberörd och frånvarande ut. Han tittade rakt fram och ägnade inte det stora medieuppbådet på åhörarplats någon uppmärksamhet. Via sin försvarare förnekade han brott. Därefter beslutade tingsrätten om stängda dörrar. Efter en längre förhandling meddelade domstolen att mannen var häktad på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i mord. Åtal ska vara väckt senast den 30 juni.

Tittade på åhörarna

Därefter hölls förhandling mot kvinnan som misstänks för grovt skyddande av brottsling. Tingsrätten kom fram till att även hon skulle häktas, däremot på den lägre misstankegraden, vilket innebär att hon är häktad en vecka.

När den 35-årige mordmisstänkte mannen fördes in i rättsalen för den sista förhandlingen fäste han blicken på åhörarna, detta upprepade han vid flera tillfällen.

Han förnekade också mordanklagelsen.

Häktad för mord

Efter ytterligare en maratonlång förhandling kom tingsrätten fram till att också 35-åringen skulle häktas. Han är på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i mord. Åtal ska vara väckt om två veckor.

Eftersom yppandeförbud meddelats har få nya uppgifter sipprat ut om mordfallet sedan gripandet av de tre i fredags kväll.

Polisen hade slagit en järnring runt tingsrätten inför häktningsförhandlingarna mot de tre litauiska medborgarna – två bröder 31 och 35 år gamla och en 34-årig kvinna, gift med den äldre mannen. Intresset från media var enormt och även en hel del allmänhet fanns på plats. För att komma in i tingsrätten var alla tvingade att genomgå en rigorös säkerhetskontroll. På grund av ärendets karaktär var säkerhetsläget förhöjt.

Förnekade brott

Det hölls tre förhandlingar. Den första mot den yngre mannen. Vice chefsåklagaren Lars-Göran Wennerholm yrkade att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Mordet ska ha skett mellan den 7 och 12 juni i närheten av Blombergs säteri. Åklagaren yrkade också att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar och att yppandeförbund skulle meddelas.

Mannen som handfängslad fördes in i rättssalen såg relativt oberörd och frånvarande ut. Han tittade rakt fram och ägnade inte det stora medieuppbådet på åhörarplats någon uppmärksamhet. Via sin försvarare förnekade han brott. Därefter beslutade tingsrätten om stängda dörrar. Efter en längre förhandling meddelade domstolen att mannen var häktad på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i mord. Åtal ska vara väckt senast den 30 juni.

Tittade på åhörarna

Därefter hölls förhandling mot kvinnan som misstänks för grovt skyddande av brottsling. Tingsrätten kom fram till att även hon skulle häktas, däremot på den lägre misstankegraden, vilket innebär att hon är häktad en vecka.

När den 35-årige mordmisstänkte mannen fördes in i rättsalen för den sista förhandlingen fäste han blicken på åhörarna, detta upprepade han vid flera tillfällen.

Han förnekade också mordanklagelsen.

Häktad för mord

Efter ytterligare en maratonlång förhandling kom tingsrätten fram till att också 35-åringen skulle häktas. Han är på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i mord. Åtal ska vara väckt om två veckor.

Eftersom yppandeförbud meddelats har få nya uppgifter sipprat ut om mordfallet sedan gripandet av de tre i fredags kväll.