16 jun 2015 15:16

16 jun 2015 15:16

Undvek stor skogsbrand i Säter

SÄTER

En anlagd brand i Säter nära Vallersjön kunde ha resulterat i en stor skogsbrand under måndagskvällen.

Branden upptäcktes sent på måndagskvällen av en förbipasserande på den så kallade Klosterhemsvägen, nära Sjötorp öster om Vallersjön på Billingen.

Då slog lågorna upp sex-sju meter i två granar intill vägkanten.

– Vi har hjälpts åt här uppe att hämta vatten och släcka men hade det varit torrare väder kunde det ha gått illa. Skogen är drygt 40 år och tät här uppe så det var tur att den inte spred sig, säger Karl Svensson på Vallersjöns gård som vill uppmärksamma allmänheten att vara vaksam.

Nedtrampade spår i gräset intill den stora rishög där branden startade talar för att branden kan ha varit anlagd. Karl Svensson uppger för SLA att eldsvådan har polisanmälts. Händelsen är en av flera den senaste tiden på Billingen där det brunnit till synes helt utan anledning.

Branden upptäcktes sent på måndagskvällen av en förbipasserande på den så kallade Klosterhemsvägen, nära Sjötorp öster om Vallersjön på Billingen.

Då slog lågorna upp sex-sju meter i två granar intill vägkanten.

– Vi har hjälpts åt här uppe att hämta vatten och släcka men hade det varit torrare väder kunde det ha gått illa. Skogen är drygt 40 år och tät här uppe så det var tur att den inte spred sig, säger Karl Svensson på Vallersjöns gård som vill uppmärksamma allmänheten att vara vaksam.

Nedtrampade spår i gräset intill den stora rishög där branden startade talar för att branden kan ha varit anlagd. Karl Svensson uppger för SLA att eldsvådan har polisanmälts. Händelsen är en av flera den senaste tiden på Billingen där det brunnit till synes helt utan anledning.