17 jun 2015 12:26

17 jun 2015 12:31

Fel rubricering vid mordhäktning

Många reagerade på Skaraborgs tingsrätt rubriceringen ”delaktighet i mord” när de misstänkta i Lisa Holm-fallet häktades på tisdagen. Nu medger häktningsdomaren att han uttryckte sig fel. Det ska vara rubriceringen mord.

När de två bröderna, 31 och 35 år gamla, häktades vid Skaraborgs tingsrätt på tisdagen sade häktningsdomaren, rådmannen Björn Danielsson, i den offentliga delen av häktningsförhandlingen att de två männen på sannolika skäl misstänks för delaktighet i mord. Rubriceringen väckte en hel de frågor, inte minst hos det samlade medieuppbådet.

Nu visar det sig också att det var en miss. Domaren Björn Danielsson säger till TT att det var hans ”sätt att uttrycka sig”.

– Jag såg sedan att det föranledde vissa spekulationer. Det finns ju ingen sådan brottsrubricering.

Rubriceringen ska vara mord. I häktningsprotokollen, vilka SLA har tagit del av, står det också rubriceringen ”på sannolika skäl misstänkt i mord”.

När de två bröderna, 31 och 35 år gamla, häktades vid Skaraborgs tingsrätt på tisdagen sade häktningsdomaren, rådmannen Björn Danielsson, i den offentliga delen av häktningsförhandlingen att de två männen på sannolika skäl misstänks för delaktighet i mord. Rubriceringen väckte en hel de frågor, inte minst hos det samlade medieuppbådet.

Nu visar det sig också att det var en miss. Domaren Björn Danielsson säger till TT att det var hans ”sätt att uttrycka sig”.

– Jag såg sedan att det föranledde vissa spekulationer. Det finns ju ingen sådan brottsrubricering.

Rubriceringen ska vara mord. I häktningsprotokollen, vilka SLA har tagit del av, står det också rubriceringen ”på sannolika skäl misstänkt i mord”.