17 jun 2015 05:00

17 jun 2015 05:00

Kommunen satsar stort i Almedalen

Skickar en delegation med 15 personer

Skövde kommun skickar en rejäl delegation till Almedalsveckan till en kostnad av drygt 55 000 kronor.

– Det här är ett tillfälle att nå ut nationellt, säger Tomas Fellbrandt, kommundirektör.

Kommunens team består av 13 personer samt två ungdomar som ska medverka i seminariet ”Riskerar unga att hamna vid sidan av makten?”

Kommunen deltar i seminariet tillsammans med högskolan och Sveriges ungdomsråd. Ungas inflytande och delaktighet i den lokala demokratin ska diskuteras.

– Vi har jobbat mycket med unga och blivit uppmärksammade nationellt. Nu kan vi marknadsföra oss på plats, säger Tomas Fellbrandt, kommundirektör.

Knivskarp marknad

Kommunen medverkar också som en aktör i Sweden game arena, SGA, som arrangerar tre olika seminarier under veckan. Man är också en del av Försvarsmaktsråd Skaraborg, som är medarrangör till ett mingel med fokus på att diskutera personalförsörjning och samverkansmöjligheter mellan civila och militära aktörer.

– Dataspelsbranschen är knivskarp och seminariet förra året var välbesökt. Vi vill få ut att det är i Skövde det händer när det gäller spel. Försvarsmakten är viktig för Skövde och vi vill förstärka våra positioner.

Kommunens nota

Prislappen för deltagandet i Almedalsveckan är 55 180 kronor. Boendet kostar 34 250 kronor plus boendet för de två ungdomar som medverkar, 4 000 kronor.

Resekostnaden är totalt 16 930 kronor. Deltagarna får själva stå för maten och vanliga traktamenten gäller.

– Man ska alltid ha respekt för kostnader men vi skulle inte ha fortsatt att åka till Almedalen om vi inte hade märkt att det ger något. Alla viktiga samhällsfunktioner och beslutsfattare finns där. Det gäller att hitta möten som är till nytta för oss och tidigare har vi knutit viktiga kontakter, exempelvis när det gäller Volvo.

Leif Walterums (C), nota tar Småföretagarnas a-kassa, Småa, som han är ordförande i. Walterum representerar både Småa och Skövde kommun i Almedalen.

Större grupp

Övriga från Skövde kommun är Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Tomas Fellbrandt, kommundirektör, Eva Darolf-Linnros, chef sektor samhällsbyggnad, Rogher Selmosson, chef sektor medborgare och samhällsutveckling, Katarina Strömgren-Sandh, kulturchef, Kristina Eklöf, näringslivschef, Lisa Lindgren, varumärkesstrateg, Peter Yström, näringslivsutvecklare, Christina Nettelblad-Malm, chef tillväxt- och kulturutvecklingsenheten, Inger Hannu, folkhälsoutvecklare, Susanne Sandgren, barn- och ungdomsstrateg och Petra Abelsson-Smedberg, enhetschef på fritidsavdelningen.

Deltagarna är fler i år än tidigare och det beror på att man satsar mer på ungdomsfrågorna. Majoriteten av delegationen från Skövde är där några av dagarna.

Kommunens team består av 13 personer samt två ungdomar som ska medverka i seminariet ”Riskerar unga att hamna vid sidan av makten?”

Kommunen deltar i seminariet tillsammans med högskolan och Sveriges ungdomsråd. Ungas inflytande och delaktighet i den lokala demokratin ska diskuteras.

– Vi har jobbat mycket med unga och blivit uppmärksammade nationellt. Nu kan vi marknadsföra oss på plats, säger Tomas Fellbrandt, kommundirektör.

Knivskarp marknad

Kommunen medverkar också som en aktör i Sweden game arena, SGA, som arrangerar tre olika seminarier under veckan. Man är också en del av Försvarsmaktsråd Skaraborg, som är medarrangör till ett mingel med fokus på att diskutera personalförsörjning och samverkansmöjligheter mellan civila och militära aktörer.

– Dataspelsbranschen är knivskarp och seminariet förra året var välbesökt. Vi vill få ut att det är i Skövde det händer när det gäller spel. Försvarsmakten är viktig för Skövde och vi vill förstärka våra positioner.

Kommunens nota

Prislappen för deltagandet i Almedalsveckan är 55 180 kronor. Boendet kostar 34 250 kronor plus boendet för de två ungdomar som medverkar, 4 000 kronor.

Resekostnaden är totalt 16 930 kronor. Deltagarna får själva stå för maten och vanliga traktamenten gäller.

– Man ska alltid ha respekt för kostnader men vi skulle inte ha fortsatt att åka till Almedalen om vi inte hade märkt att det ger något. Alla viktiga samhällsfunktioner och beslutsfattare finns där. Det gäller att hitta möten som är till nytta för oss och tidigare har vi knutit viktiga kontakter, exempelvis när det gäller Volvo.

Leif Walterums (C), nota tar Småföretagarnas a-kassa, Småa, som han är ordförande i. Walterum representerar både Småa och Skövde kommun i Almedalen.

Större grupp

Övriga från Skövde kommun är Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Tomas Fellbrandt, kommundirektör, Eva Darolf-Linnros, chef sektor samhällsbyggnad, Rogher Selmosson, chef sektor medborgare och samhällsutveckling, Katarina Strömgren-Sandh, kulturchef, Kristina Eklöf, näringslivschef, Lisa Lindgren, varumärkesstrateg, Peter Yström, näringslivsutvecklare, Christina Nettelblad-Malm, chef tillväxt- och kulturutvecklingsenheten, Inger Hannu, folkhälsoutvecklare, Susanne Sandgren, barn- och ungdomsstrateg och Petra Abelsson-Smedberg, enhetschef på fritidsavdelningen.

Deltagarna är fler i år än tidigare och det beror på att man satsar mer på ungdomsfrågorna. Majoriteten av delegationen från Skövde är där några av dagarna.