18 jun 2015 11:36

22 jun 2015 08:11

Mordmisstänkta män överklagar häktning

NY VERSION. Båda bröderna, 31 och 35 år gamla, som häktats misstänkta för mordet på 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle överklagar häktningen. Men det är inte troligt att hovrätten föredrar ärendet förrän i nästa vecka.

– Vi överklagar i dag. Han nekar till anklagelsen. Det finns inte sannolika skäl att hålla honom häktad, sade Skövdeadvokaten Inger Rönnbäck, som försvarar den äldre brodern, till TT på torsdagsförmiddagen.

– Den är för tunn för att nå upp till sannolika skäl, var hennes kommentar om åklagarens bevisning. Även Thomas Ört som försvarar den andra brodern har tidigare sagt att man kommer att överklaga häktningsbeslutet och kräva att klienten omedelbart försätts på fri fot. På torsdagseftermiddagen anlände också överklagandet gällande den yngre mannen till tingsrätten.

Det skulle skickas vidare till Göta hovrätt i Jönköping. Det är den domstolen som kommer att överpröva beslutet om häktningen från tingsrätten. Men det är oklart när det kan bli.

Sent på torsdagseftermiddagen hade det inte kommit till hovrätten och enligt registratorn är det därför inte troligt att det föredras förrän på måndag. De två bröderna häktades i tisdags på sannolika skäl misstänkta för mordet på Lisa Holm.

Kvinnan nekar fortfarande

En kvinna, som är gift med den äldre brodern, häktades skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Hennes advokat sade på torsdageftermiddagen till P4 Skaraborg att de inte skulle överklaga häktningen.

– Eftersom häktningstiden är sju dagar när man är skäligen misstänkt, är bedömningen att hovrätten inte kommer att hinna pröva överklagandet innan de sju dagarna gått. Så vi tycker helt enkelt inte att det är någon idé, säger advokat Peter Falck, till radiokanalen.

Kvinnan nekar fortfarande till brott.

– Vi överklagar i dag. Han nekar till anklagelsen. Det finns inte sannolika skäl att hålla honom häktad, sade Skövdeadvokaten Inger Rönnbäck, som försvarar den äldre brodern, till TT på torsdagsförmiddagen.

– Den är för tunn för att nå upp till sannolika skäl, var hennes kommentar om åklagarens bevisning. Även Thomas Ört som försvarar den andra brodern har tidigare sagt att man kommer att överklaga häktningsbeslutet och kräva att klienten omedelbart försätts på fri fot. På torsdagseftermiddagen anlände också överklagandet gällande den yngre mannen till tingsrätten.

Det skulle skickas vidare till Göta hovrätt i Jönköping. Det är den domstolen som kommer att överpröva beslutet om häktningen från tingsrätten. Men det är oklart när det kan bli.

Sent på torsdagseftermiddagen hade det inte kommit till hovrätten och enligt registratorn är det därför inte troligt att det föredras förrän på måndag. De två bröderna häktades i tisdags på sannolika skäl misstänkta för mordet på Lisa Holm.

Kvinnan nekar fortfarande

En kvinna, som är gift med den äldre brodern, häktades skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Hennes advokat sade på torsdageftermiddagen till P4 Skaraborg att de inte skulle överklaga häktningen.

– Eftersom häktningstiden är sju dagar när man är skäligen misstänkt, är bedömningen att hovrätten inte kommer att hinna pröva överklagandet innan de sju dagarna gått. Så vi tycker helt enkelt inte att det är någon idé, säger advokat Peter Falck, till radiokanalen.

Kvinnan nekar fortfarande till brott.