19 jun 2015 06:00

19 jun 2015 06:00

Ut på tur i hela Sverige

GUIDE

501 svenska platser du måste se innan du dör

Leif Eriksson och Martin Svensson

Lind&co

Att Sverige är fullproppat med besöksmål är ingen nyhet, men i den här boken har författarna försökt samla intressanta platser som är väl värda ett besök, och som, i vissa fall, inte alltid lyfts fram i guideböcker. Några av besöksmålen illustreras med vackra foton.

Besöksmålen är inte ordnade efter geografiska områden men det finns ett register där platserna listas landskapsvis. Texterna är korta och väcker intresse.

När det gäller besöksmålen i Skaraborg har jag läst extra noga. Tyvärr verkar författarna inte ha gjort jobbet lika noga. I texten om Hjo står det att man kan besöka ett akvarium med fiskar från Vättern. Det lades ner för ett par år sedan. I texten om Varnhems klosterkyrka verkar författarna ha blandat ihop information om klosterkyrkan och den äldre kyrkan på kullen.

Att Sverige är fullproppat med besöksmål är ingen nyhet, men i den här boken har författarna försökt samla intressanta platser som är väl värda ett besök, och som, i vissa fall, inte alltid lyfts fram i guideböcker. Några av besöksmålen illustreras med vackra foton.

Besöksmålen är inte ordnade efter geografiska områden men det finns ett register där platserna listas landskapsvis. Texterna är korta och väcker intresse.

När det gäller besöksmålen i Skaraborg har jag läst extra noga. Tyvärr verkar författarna inte ha gjort jobbet lika noga. I texten om Hjo står det att man kan besöka ett akvarium med fiskar från Vättern. Det lades ner för ett par år sedan. I texten om Varnhems klosterkyrka verkar författarna ha blandat ihop information om klosterkyrkan och den äldre kyrkan på kullen.

  • Anna Warner