20 jun 2015 15:00

20 jun 2015 15:00

40-årsjubileum på Olstorp

TIDAN:

Olstorps festplats utanför Tidan firar 40-årsjubileum i sommar. Det blir mycket musik och säsongen avslutas med traktorrace.

Tidanbröderna Svante och Håkan Pettersson slog upp portarna till det nya Olstorps festplats den 9 maj 1975. De var ivrigt påhejade av en annan välkänd Tidanprofil, Bert Karlsson. Men de var inte först på plats. Redan i mitten av 1930-talet arrangerades den första dansen på Olstorp av Borgarbrandkåren. Senare övertogs verksamheten av Folkets hus. Mellan 1959 och 1975 låg festplatsen öde.

Efter att ett 15 000 kvadratmeter stort område röjts och festplatsen byggts upp från grunden är den i dag, 40 år senare, en av få parker i landet där känslan av ”gammaldags festplats” lever. Här finns därför allt från blommor och andra växter till färgade lampor, kärleksstig och chokladhjul. Numera rymmer anläggningen även restaurang, pub och disco.

Olstorp har också en av landets största dansbanor under tak och med separat buggbana.

Från och med jubileumssäsongen 2015 drivs festplatsen av Claes-Göran Olsson, Skövde, Peter Johansson, Fagersanna, och Ingemar Joby, Hova.

Under sommaren gästas Olstorp bland annat av Scotts, Arvingarna, Drängarna och Lasse Stefanz. Eddie Meduza lever och The Fastback blir det också. Säsongen avslutas den 5 september med ett traktorrace och då spelar bland annat The Playtones.

Tidanbröderna Svante och Håkan Pettersson slog upp portarna till det nya Olstorps festplats den 9 maj 1975. De var ivrigt påhejade av en annan välkänd Tidanprofil, Bert Karlsson. Men de var inte först på plats. Redan i mitten av 1930-talet arrangerades den första dansen på Olstorp av Borgarbrandkåren. Senare övertogs verksamheten av Folkets hus. Mellan 1959 och 1975 låg festplatsen öde.

Efter att ett 15 000 kvadratmeter stort område röjts och festplatsen byggts upp från grunden är den i dag, 40 år senare, en av få parker i landet där känslan av ”gammaldags festplats” lever. Här finns därför allt från blommor och andra växter till färgade lampor, kärleksstig och chokladhjul. Numera rymmer anläggningen även restaurang, pub och disco.

Olstorp har också en av landets största dansbanor under tak och med separat buggbana.

Från och med jubileumssäsongen 2015 drivs festplatsen av Claes-Göran Olsson, Skövde, Peter Johansson, Fagersanna, och Ingemar Joby, Hova.

Under sommaren gästas Olstorp bland annat av Scotts, Arvingarna, Drängarna och Lasse Stefanz. Eddie Meduza lever och The Fastback blir det också. Säsongen avslutas den 5 september med ett traktorrace och då spelar bland annat The Playtones.