22 jun 2015 09:51

22 jun 2015 16:03

Besked om häktningar dröjer

Mordet på Lisa Holm

NY VERSION. Båda de män som häktades av tingsrätten i Skövde på sannolika skäl misstänkta för mordet på Lisa Holm har överklagat häktningarna till hovrätten. Men Göta hovrätt meddelade på måndagen att man kommer med ett besked först på tisdagen.

De två bröderna, 31 och 35 år gamla, som i förra veckan häktades vid Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mordet på Lisa Holm från Skövde överklagade häktningarna i torsdags. Båda hade yrkat att de ville försättas på fri fot omedelbart.

På måndagen registrerades överklagandena vid Göta hovrätt i Jönköping. Senare under dagen föredrogs de av en jurist inför tre domare i hovrätten.

Sent på måndagseftermiddagen kom beskedet från hovrätten att man inte skulle meddela något beslut om häktningarna under måndagen. Det blir troligen på tisdagen i stället.

Förnekade brott

De två männen anhölls efter att ha hämtats till förhör från sin bostad i Blomberg, nära kaféet där Lisa arbetade, fredagen den 12 juni. De häktades på onsdagen i veckan efter på sannolika skäl misstänkta för mord. De två förnekade då brott och bestred också häktningen.

Eftersom det gäller yppandeförbud i ärendet är det oklart exakt vilken bevisning åklagaren har mot männen. Men det saknas fortfarande teknisk bevisning som binder dem till brottet. Förundersökningsledaren, kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm har tidigare sagt till SLA att han begärde de två häktade efter att ha gjort en ”samlad bedömning”..

Kvinnan kan släppas på tisdagen

Den kvinna, gift med den äldre av bröderna, som är häktad skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling, har inte överklagat häktningen. Eftersom det är den lägre misstankegraden som gäller för henne, en så kallad utredningsvecka, måste åklagaren i ärendet begära henne fortsatt häktad. Annars måste hon försättas på fri fot under tisdagen.

De två bröderna, 31 och 35 år gamla, som i förra veckan häktades vid Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mordet på Lisa Holm från Skövde överklagade häktningarna i torsdags. Båda hade yrkat att de ville försättas på fri fot omedelbart.

På måndagen registrerades överklagandena vid Göta hovrätt i Jönköping. Senare under dagen föredrogs de av en jurist inför tre domare i hovrätten.

Sent på måndagseftermiddagen kom beskedet från hovrätten att man inte skulle meddela något beslut om häktningarna under måndagen. Det blir troligen på tisdagen i stället.

Förnekade brott

De två männen anhölls efter att ha hämtats till förhör från sin bostad i Blomberg, nära kaféet där Lisa arbetade, fredagen den 12 juni. De häktades på onsdagen i veckan efter på sannolika skäl misstänkta för mord. De två förnekade då brott och bestred också häktningen.

Eftersom det gäller yppandeförbud i ärendet är det oklart exakt vilken bevisning åklagaren har mot männen. Men det saknas fortfarande teknisk bevisning som binder dem till brottet. Förundersökningsledaren, kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm har tidigare sagt till SLA att han begärde de två häktade efter att ha gjort en ”samlad bedömning”..

Kvinnan kan släppas på tisdagen

Den kvinna, gift med den äldre av bröderna, som är häktad skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling, har inte överklagat häktningen. Eftersom det är den lägre misstankegraden som gäller för henne, en så kallad utredningsvecka, måste åklagaren i ärendet begära henne fortsatt häktad. Annars måste hon försättas på fri fot under tisdagen.