22 jun 2015 18:59

23 jun 2015 07:25

Tips till unga företagare

Sommarjobbet för unga företagare är i full gång. Under måndagen var det dags att visa upp sina affärsidéer inför en panel med bakgrund i företagsamhet.

– Det var nervöst men vi fick bra med tips, säger Michael Bettar, 18 år.

Roligaste Sommarjobbet riktar sig till unga som vill starta eget företag under sommaren. I år arrangeras det för andra gången i Skövde och 20 ungdomar deltar under fyra veckor. Efter en veckas förberedelser av sina affärsidéer var det dags att presentera sina idéer framför en jury.

Givande respons

Michael Bettar, Maria Red och Sharzad Garoosi var i en grupp som fick gå fram och presentera sin idé om försäljning av friterade bananer.

– Det var nervöst men vi fick bra tips om vad vi skulle tänka på i fortsättningen, säger Michael Batter.

Engagerad ungdom

Programansvarige Carl Hemeren ser att det är positivt drivna ungdomar som deltar. Förra året fick Skövde bäst på utvärdering i Sverige och han är hoppfull om ännu en lyckad sommar.

– Det har varit bra uppslutning och man ser att ungdomarna tar det seriöst. När det även är en presentation framför en panel blir det lite nervositet och stress, men då känner de att det är på riktigt.

Kul att få lära sig

En av de andra ungdomarna som skulle presentera en idé var Cay Viberg, 17 år.

– Jag har ett stort intresse för parkour vilket väckte idén om att starta nybörjarkurser. Det känns kul att få möjligheten att starta eget och lära sig hur det fungerar. Så nu ska jag strax in och presentera. Jag tror att de kommer vara snälla men det känns ändå nervöst.

Roligaste Sommarjobbet riktar sig till unga som vill starta eget företag under sommaren. I år arrangeras det för andra gången i Skövde och 20 ungdomar deltar under fyra veckor. Efter en veckas förberedelser av sina affärsidéer var det dags att presentera sina idéer framför en jury.

Givande respons

Michael Bettar, Maria Red och Sharzad Garoosi var i en grupp som fick gå fram och presentera sin idé om försäljning av friterade bananer.

– Det var nervöst men vi fick bra tips om vad vi skulle tänka på i fortsättningen, säger Michael Batter.

Engagerad ungdom

Programansvarige Carl Hemeren ser att det är positivt drivna ungdomar som deltar. Förra året fick Skövde bäst på utvärdering i Sverige och han är hoppfull om ännu en lyckad sommar.

– Det har varit bra uppslutning och man ser att ungdomarna tar det seriöst. När det även är en presentation framför en panel blir det lite nervositet och stress, men då känner de att det är på riktigt.

Kul att få lära sig

En av de andra ungdomarna som skulle presentera en idé var Cay Viberg, 17 år.

– Jag har ett stort intresse för parkour vilket väckte idén om att starta nybörjarkurser. Det känns kul att få möjligheten att starta eget och lära sig hur det fungerar. Så nu ska jag strax in och presentera. Jag tror att de kommer vara snälla men det känns ändå nervöst.

  • Joacim Keiberger