23 jun 2015 09:20

23 jun 2015 09:29

Besked om häktningar under dagen

Göta hovrätt kommer under tisdagen att meddela om de två mordmisstänkta bröderna ska vara häktade eller inte. Men när beskedet kommer är oklart.

De två bröderna, 31 och 35 år gamla, överklagade i torsdags Skaraborgs tingsrätts beslut att häkta dem på sannolika skäl misstänkta för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Överklagandena togs upp i hovrätten i Jönköping under måndagen, men utan att domstolen meddelade något beslut. Innan det kommer ska man ha tagit del av ett yttrande från kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm gällande den yngre av bröderna. hovrätten kommer troligen att meddela beslut senare under tisdagen.

Båda bröderna har yrkat att omedelbart försättas på fri fot, bland annat eftersom ingen av dem anser att det som lagts fram mot dem utgör sannolika skäl.

Under dagen måste också någon form av besked komma gällande den 34-åriga kvinnan som är häktad i samma ärende, skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Om inte åklagaren kan visa att misstankarna mot henne har stärkts förstätts kvinnan på fri fot.

De två bröderna, 31 och 35 år gamla, överklagade i torsdags Skaraborgs tingsrätts beslut att häkta dem på sannolika skäl misstänkta för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Överklagandena togs upp i hovrätten i Jönköping under måndagen, men utan att domstolen meddelade något beslut. Innan det kommer ska man ha tagit del av ett yttrande från kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm gällande den yngre av bröderna. hovrätten kommer troligen att meddela beslut senare under tisdagen.

Båda bröderna har yrkat att omedelbart försättas på fri fot, bland annat eftersom ingen av dem anser att det som lagts fram mot dem utgör sannolika skäl.

Under dagen måste också någon form av besked komma gällande den 34-åriga kvinnan som är häktad i samma ärende, skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Om inte åklagaren kan visa att misstankarna mot henne har stärkts förstätts kvinnan på fri fot.