23 jun 2015 06:00

23 jun 2015 06:00

Skövdeföretag till final i entreprenörstävling

Har chans att vinna expertkunskaper

Företaget Mina tjänster från Skövde är i final i entreprenörstävlingen Serendipity challenge i Båstad.

Vinnaren får resurser och mentorskap för att utveckla sitt företag.

Joakim Sjöblom driver sedan en tid Mina tjänster som förenklar när det gäller att köpa och säga upp en rad olika tjänster. Kort förklarat är det en samlingsplats för prenumerationstjänster och återkommande betalningar. Företaget har nu gått till final i tävlingen Serendipity challenge.

Vill lyfta fram bolag

Det är en tävling för entreprenörsledda bolag i start- och tillväxtfas. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Den här veckan pågår Entreprenörsveckan i Båstad och tävlingen är en del av den.

24 bolag har efter utvärdering gått till final och företagarna kommer att på plats i Båstad få presentera företagen för en jury. Vinnaren får expertisresurser för 150 000 kronor för att utveckla bolaget samt tillgång till mentorskap.

– Syftet med The Serendipity challenge är att lyfta fram entreprenörer från hela landet och inte endast fokusera på storstäderna eller specifika branscher. Sverige är fantastiskt starkt inom till exempel IT-sektorn. Vi vill lyfta fram dessa bolag och visa på den stora bredd som finns bland entreprenörsledda bolag runt om i landet, säger Omid Ekhlasi, ansvarig för The Serendipity challenge.

Mina tjänster har funnits i drygt ett år. Joakim Sjöblom driver företaget tillsammans med Jonas Karles och Marcus Lönnberg samt ytterligare två delägare. En sjätte delägare är på väg in i företaget.

Joakim Sjöblom driver sedan en tid Mina tjänster som förenklar när det gäller att köpa och säga upp en rad olika tjänster. Kort förklarat är det en samlingsplats för prenumerationstjänster och återkommande betalningar. Företaget har nu gått till final i tävlingen Serendipity challenge.

Vill lyfta fram bolag

Det är en tävling för entreprenörsledda bolag i start- och tillväxtfas. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Den här veckan pågår Entreprenörsveckan i Båstad och tävlingen är en del av den.

24 bolag har efter utvärdering gått till final och företagarna kommer att på plats i Båstad få presentera företagen för en jury. Vinnaren får expertisresurser för 150 000 kronor för att utveckla bolaget samt tillgång till mentorskap.

– Syftet med The Serendipity challenge är att lyfta fram entreprenörer från hela landet och inte endast fokusera på storstäderna eller specifika branscher. Sverige är fantastiskt starkt inom till exempel IT-sektorn. Vi vill lyfta fram dessa bolag och visa på den stora bredd som finns bland entreprenörsledda bolag runt om i landet, säger Omid Ekhlasi, ansvarig för The Serendipity challenge.

Mina tjänster har funnits i drygt ett år. Joakim Sjöblom driver företaget tillsammans med Jonas Karles och Marcus Lönnberg samt ytterligare två delägare. En sjätte delägare är på väg in i företaget.