23 jun 2015 12:41

23 jun 2015 12:47

Stulen husbil återfunnen

Hade fått "nya" skyltar

Vid ett villainbrott i Tibro nyligen stals samtidigt villaägarens husbil. Nu har den återfunnits i Ljungby.

Natten mellan den 10 och 11 juni utsattes en villa i Tibro för inbrott. Inbrottstjuvarna stal en del gods ur villan och lyckades också hitta nycklarna till villaägarens husbil. Denna stals också och har sedan dess varit försvunnen.

På måndagen hörde någon ur allmänheten av sig till polisen eftersom man noterat att en husbil i flera dagar stått vid Lagan i Ljungby.

– Folk trodde att det kanske handlade om ett sjukdomsfall. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att den var tom, men att det var husbilen från Tibro. Gärningsmännen hade dock bytt till utländska registreringsskyltar, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Nu ska husbilen genomgå en teknisk undersökning i jakt på spår efter gärningsmännen.

Natten mellan den 10 och 11 juni utsattes en villa i Tibro för inbrott. Inbrottstjuvarna stal en del gods ur villan och lyckades också hitta nycklarna till villaägarens husbil. Denna stals också och har sedan dess varit försvunnen.

På måndagen hörde någon ur allmänheten av sig till polisen eftersom man noterat att en husbil i flera dagar stått vid Lagan i Ljungby.

– Folk trodde att det kanske handlade om ett sjukdomsfall. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att den var tom, men att det var husbilen från Tibro. Gärningsmännen hade dock bytt till utländska registreringsskyltar, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Nu ska husbilen genomgå en teknisk undersökning i jakt på spår efter gärningsmännen.