28 jun 2015 18:39

28 jun 2015 18:40

Förseningar i tågtrafiken

Det är störningar i tågtrafiken mellan Göteborg och bland annat Alingsås, Skövde, Stockholm, Mariestad och Nässjö i båda riktningar.

På grund av ett signalfel måste tågen köra med lägre hastighet än normalt mellan Alingsås och Västra Bodarne. Under helgen pågår ett spårarbete som gör att det bara är ett av normalt två spår öppet på sträckan. Detta medför att alla tåg som ska till eller genom Alingsås nu blir försenade.

Tågtrafiken störs även av att ett godståg gått sönder mellan Floby och Falköping vilket medför att det endast går att köra på ett av två spår på den sträckan, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

På grund av ett signalfel måste tågen köra med lägre hastighet än normalt mellan Alingsås och Västra Bodarne. Under helgen pågår ett spårarbete som gör att det bara är ett av normalt två spår öppet på sträckan. Detta medför att alla tåg som ska till eller genom Alingsås nu blir försenade.

Tågtrafiken störs även av att ett godståg gått sönder mellan Floby och Falköping vilket medför att det endast går att köra på ett av två spår på den sträckan, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.