29 jun 2015 10:06

29 jun 2015 10:06

Lånade ut kort och kod – blev av med pengar

Tog ut mer pengar

Kvinnan kände visserligen mannen, men när hon lånade ut sitt kreditkort och kod till honom slutade det med att hon blev rejält lurad.

Polisen har fått in en anmälan från en Skövdekvinna där hon uppger att hon lånade ut sitt kreditkort till en man hon känner. Han skulle hjälpa henne att ta ut pengar. Koden till kortet lämnade hon också ut.

– Men det slutade med att han inte bara tog ut de pengarna, han tog också ut en hel del till sig själv. Rådet man kan ge andra efter en sådan händelse är att man aldrig ska lämna ut kort och kod till andra, även om man anser att man känner dem väl och litar på dem, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Polisen har fått in en anmälan från en Skövdekvinna där hon uppger att hon lånade ut sitt kreditkort till en man hon känner. Han skulle hjälpa henne att ta ut pengar. Koden till kortet lämnade hon också ut.

– Men det slutade med att han inte bara tog ut de pengarna, han tog också ut en hel del till sig själv. Rådet man kan ge andra efter en sådan händelse är att man aldrig ska lämna ut kort och kod till andra, även om man anser att man känner dem väl och litar på dem, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.