02 jul 2015 06:00

02 jul 2015 08:09

Alla kan investera i slottsprojektet

Skövdekillar i nytt projekt

Häringe slott ska byta skepnad – det ska bli bostadsrätter i flygelbyggnaderna och vem som helst kan investera i projektet genom crowdfunding.
– Det är som en fond, men du kan välja vilka projekt som du ska investera i, säger Robert Arrhenius, delägare i Co-owning.

Ett nytt sätt att investera i fastigheter är crowdfunding, något som företaget Co-owning satsat på. Det är Sveriges första företag som arbetar med den nya investeringsmetoden för fastighetsprojekt. Affärsidén är att skapa en lättillgänglig crowdfundingportal för fastighetsinvesteringar öppen för alla.

– Vi startade för ett år sedan, säger Andreas Frydén från Skövde till SLA.

Han är en av grundarna, delägare är ytterligare Skövdebor – Erik Hagelin och Robert Arrhenius. Företagets motto är att göra fastighetsinvesteringar tillgängligt för alla – alla har ju inte flera miljoner men många har några tusen att satsa. Företaget vill göra steget in på fastighetsmarknaden enklare.

– Man kan investera i en specifik byggnad och följa utvecklingsarbetet via vår blogg. Vi har färre investerare i varje projekt än i traditionella fonder vilket gör att det blir mer personligt, säger Arrhenius i ett pressmeddelande.

Co-owning är med i ett projekt som förhoppningsvis ska starta i höst. Hotell- och konferensanläggningen Häringe slott i Haninge ska byta skepnad.

– Det ska bli moderna lägenheter i slottets flygelbyggnader. I själva slottsbyggnaden ska det fortfarande var restaurang och spa och liknande. Vi samarbetar med slottets ägare i projektet, säger Frydén.

Boendet är för 55+ i en bostadsrättsförening i slottsmiljö vid havet.

– Tanken är att de boende också ska kunna köpa till ”all-inclusive”, alltså erbjudanden som mat från restaurangen, bilpool, och mycket annat.

Ett nytt sätt att investera i fastigheter är crowdfunding, något som företaget Co-owning satsat på. Det är Sveriges första företag som arbetar med den nya investeringsmetoden för fastighetsprojekt. Affärsidén är att skapa en lättillgänglig crowdfundingportal för fastighetsinvesteringar öppen för alla.

– Vi startade för ett år sedan, säger Andreas Frydén från Skövde till SLA.

Han är en av grundarna, delägare är ytterligare Skövdebor – Erik Hagelin och Robert Arrhenius. Företagets motto är att göra fastighetsinvesteringar tillgängligt för alla – alla har ju inte flera miljoner men många har några tusen att satsa. Företaget vill göra steget in på fastighetsmarknaden enklare.

– Man kan investera i en specifik byggnad och följa utvecklingsarbetet via vår blogg. Vi har färre investerare i varje projekt än i traditionella fonder vilket gör att det blir mer personligt, säger Arrhenius i ett pressmeddelande.

Co-owning är med i ett projekt som förhoppningsvis ska starta i höst. Hotell- och konferensanläggningen Häringe slott i Haninge ska byta skepnad.

– Det ska bli moderna lägenheter i slottets flygelbyggnader. I själva slottsbyggnaden ska det fortfarande var restaurang och spa och liknande. Vi samarbetar med slottets ägare i projektet, säger Frydén.

Boendet är för 55+ i en bostadsrättsförening i slottsmiljö vid havet.

– Tanken är att de boende också ska kunna köpa till ”all-inclusive”, alltså erbjudanden som mat från restaurangen, bilpool, och mycket annat.