02 jul 2015 09:28

02 jul 2015 13:04

Stopp i tågtrafiken

Det är stopp i tågtrafiken på del av sträckan Stockholm-Katrineholm i båda riktningar. Orsaken är ett elfel och ett växelfel mellan Gnesta och Flen.

Stoppet berör tåg Stockholm-Skövde/Göteborg, Stockholm-Linköping/Malmö/Köpenhamn, Stockholm-Hallsberg/Karlstad/Oslo och omvänt. Reparatörer finns på plats men prognos saknas på när trafiken åter kan komma igång, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Förseningar också

Det kommer att också  bli förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Alingsås under dagen. Endast ett spår, mot i vanliga fall två, kan användas mellan Jonsered och Floda mellan klockan 10 och 15.

Vissa pendeltåg kan komma att ställas in mellan Göteborg och Alingsås. Även tågtrafiken till och från Skövde och Stockholm kommer att påverkas. Detta beror på ett spårfel i Lerum som behöver åtgärdas omgående, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Tågtrafiken beräknas kunna köra som vanligt igen efter klockan 15.

Stoppet berör tåg Stockholm-Skövde/Göteborg, Stockholm-Linköping/Malmö/Köpenhamn, Stockholm-Hallsberg/Karlstad/Oslo och omvänt. Reparatörer finns på plats men prognos saknas på när trafiken åter kan komma igång, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Förseningar också

Det kommer att också  bli förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Alingsås under dagen. Endast ett spår, mot i vanliga fall två, kan användas mellan Jonsered och Floda mellan klockan 10 och 15.

Vissa pendeltåg kan komma att ställas in mellan Göteborg och Alingsås. Även tågtrafiken till och från Skövde och Stockholm kommer att påverkas. Detta beror på ett spårfel i Lerum som behöver åtgärdas omgående, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Tågtrafiken beräknas kunna köra som vanligt igen efter klockan 15.